Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Elevi dusi de urgenta la spital: Au varsat cu sange UPDATE

Miercuri, 16 Martie 2016, ora 16:36
3679 citiri
Elevi dusi de urgenta la spital: Au varsat cu sange UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

Sapte copii de la scoala din localitatea buzoiana Gura Teghii au inceput sa se simta rau, miercuri dupa-amiaza, prezentand din primele date, varsaturi cu sange, elevii fiind ingrijiti la fata locului de catre medicul de familie din localitate, potrivit Serviciului Judetean de Ambulanta.

Mai multe ambulante au fost solicitate, miercuri dupa-amiaza, la o scoala din localitatea buzoiana Gura Teghii, unde sapte copii ar avea varsaturi cu sange, cauzele starii lor de rau nefiind deocamdata cunoscute, informeaza News.ro.

Potrivit reprezentantilor Serviciului Judetean de Ambulanta (SJA) Buzau, mai multe salvari au fost solicitate prin Serviciul 112, copiii ar fi asistati de catre medicul de familie din localitate.

Spre scoala din Gura Teghii au fost mobilizate trei ambulante cu medici care sa-i preia pe cei sapte copii si sa-i transporte la spital.

Copiii carora li s-a facut rau sunt, potrivit primelor informatii, elevi in clasa a cincea.

UPDATE 17:40: Potrivit primarului comunei Gura Teghii, Gheorghe Bacneanu, copiilor le-ar fi venit rau dupa ce, intr-o recreatie, un copil ar fi imprastiat in clasa o cantitate mare dintr-un spray odorizant.

Initial, sapte copii s-au simtit rau, prezentand varsaturi, ulterior numarul lor crescand la zece. Unul dintre copiii caruia i s-a facut rau la baie i-a spus medicului care i-a asistat ca a vomitat cu sange.

La randul sau, medicul epidemiolog Carmen Scantei, din cadrul DSP Buzau, a declarat pentru News.ro ca in cazul de la Gura Teghii nu ar fi vorba, din primele date, despre o toxiinfectie alimentara, ci de sprayul imprastiat in clasa de un copil.

Sursa citata a adaugat ca, miercuri, doar unul dintre cei zece copii carora li s-a facut rau la scoala a mancat corn si lapte primit in cadrul programului guvernamental.

Incidentul s-a petrecut la scurt timp dupa ce optsprezece copii de la scoala generala din satul Zoita, judetul Buzau, au fost dusi la spital din cauza ca s-au simtit rau la scurt timp dupa ce au mancat la scoala iaurt si cornuri, 13 dintre acestia ramanand internati cu urticarie, greata si varsaturi, in Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Municipal din Ramnicu Sarat.

Noua alerta medicala: 18 elevi din Buzau, la spital dupa ce au mancat la scoala cornuri si iaurt

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#copii Buzau varsaturi sange , #spital