Euronews scrie despre spitalele inchise in Romania, din cauza infectarii personalului cu coronavirus

Joi, 26 Martie 2020, ora 16:55
3965 citiri
Euronews scrie despre spitalele inchise in Romania, din cauza infectarii personalului cu coronavirus
Foto: Arhiva Ziare.com

Spitalele din Romania duc lipsa de echipament de protectie, personalul medical, aflat in pragul disperarii, munceste in conditii dificile, iar numerosi medici si infirmieri au fost infectati cu covid-19, ceea ce impinge institutii de sanatate sa-si inchida portile, relateaza Euronews.

80 de angajati ai Spitalului de Urgente din judetul Suceava, una dintre cele mai mari unitati medicale din nord-estul tarii, au fost testati pozitiv cu noul coronavirus.

Ministerul roman al Sanatatii nu a avut decat sa transfere pacientii unitatii in alte spitale si sa ia decizia sa inchida institutia in vederea dezinfectarii.

Membri ai personalului in domeniul sanatatii dezvaluie ca au fost nevoiti sa astepte ore intregi inainte sa fie testati, in aceleasi saloane cu persoane infectate.

In estul Romaniei, la Spitalul Militar din Focsani, un medic si o infirmiera au fost testati pozitiv.

Ei au fost internati la boli infectioase, iar spitalul a fost inchis dupa transferarea pacientilor catre alte unitati medicale.

Cazuri confirmate au fost semnalate de asemenea in alte trei spitale din Galati, in estul Romaniei.

Conducerea spitalului din Suceava a declarat ca a luat toate masurile in vederea protejarii personalului, dar subliniaza asupra unei lipse a echipamentelor de protectie.

Medicii isi exprima, la randul lor, regretul fata de lipsa unui protocol clar, in vederea evitarii infectarii.

Spitalul urmeaza sa fie redeschis, pentru a primi doar cazuri de covid-19.

Pe de alta parte, premierul roman a anuntat demisia ministrului Sanatatii, criticat puternic dupa ce a anuntat ca toate persoanele din Bucuresti urmeaza sa fie testate in vederea depistarii noului coronavirus, relateaza The Associated Press.

Ludovic Orban a anuntat joi ca regreta plecarea lui Victor Costache, dar "pe de alta parte inteleg si-i multumesc".

Prioritatea Guvernului este sa achizitioneze echipament de protectie pentru spitale si sa protejeze personalul medical, a subliniat premierul

Romania a inregistrat 906 contaminari cu noul coronavirus si 17 morti.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si in lume

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#spitale Romania coronavirus Euronews , #spital
Comentarii
Poza CosmaRacoare
CosmaRacoare
rank 1
Donatiile o contributie personala,