Ziare.com

Guvernul anunta nereguli la sectia de arsi de la Floreasca: A fost sesizat Parchetul

Marti, 24 Mai 2016, ora 16:29

   

Guvernul anunta nereguli la sectia de arsi de la Floreasca: A fost sesizat Parchetul
Corpul de Control al ministrului Sanatatii a facut verificari la sectia de ingrijire a arsilor gravi de la Spitalul Floreasca si a transmis ca aceasta nu este inca pe deplin functionala. In acest caz a fost sesizat Parchetul.

Astfel, intr-un comunicat remis Ziare.com de catre Guvern, se arata ca s-a ajuns la aceasta concluzie "in ciuda celor declarate de conducerile anterioare ale spitalului si a inaugurarilor oficiale efectuate in ultimele luni".


Totodata, in urma controlului, a fost sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 1, "pentru posibile fapte de natura penala, avand in vedere intocmirea nereala a procesului verbal de punere in functiune a Barocamerei si plata contravalorii acesteia catre furnizorul SC Gemedica SRL".

De asemenea, a fost informata Curtea de Conturi a Romaniei, iar Agentia Nationala pentru Achizitii Publice a fost sesizata privind posibile nereguli la contractul de achizitie a apaturii medicale.

Cand va fi functionala unitatea pentru Arsi de la Spitalul Floreasca - Problemele reale ale spitalului

Aberatia zilei: 90 de arsi in stare critica. O sectie dotata ultramodern zace nefolosita

Totodata, in comunicatul Corpului de Control al ministrului Sanatatii se prezinta pe scurt o serie de nereguli constatate:

  • "personalul medical angajat nu era prezent in totalitate in interiorul Unitatii de ingrijire a arsilor gravi, unii dintre acestia fiind angajati in activitatea altor sectii (chirurgie plastica, ATI) ;
  • nu este prevazuta o evacuare in caz de incendiu a Unitatii de ingrijire a arsilor gravi;
  • lipsesc procedurile de acces al pacientului ars grav in Unitatea de ingrijire a arsilor gravi, precum si procedurile si protocoalele de tratament ale pacientului in interiorul Unitatii de ingrijire a arsilor gravi;
  • barocamera nu este montata, nefiind functionala;
  • instalatia de aer conditionat a Unitatii de ingrijire a arsilor gravi nu functioneaza corespunzator, neexistand o temperatura ambientala optima pentru tratarea unui pacient ars grav;
  • saloanele din afara Unitatii de ingrijire a arsilor gravi erau folosite ca depozite pentru diferite materiale medicale, drept pentru care s-a dispus de catre managerul spitalului, la solicitarea comisiei de control, inventarierea acestora, crearea plusurilor de inventar in conditii legale si depozitarea lor in magazia unitatii sanitare."

#Colectiv - Sectia de arsi de la Floreasca va functiona in curand. Ciolos: Acolo a fost delasare

In schimb, sala de operatie a sectiei de arsi gravi de la Floreasca este complet dotata si functionala, iar cele sase rezerve de un pat sunt dotate corespunzator insa nu au fost folosite pana la data controlului pentru internarea si tratarea pacientilor arsi.

Controlul a avut loc in perioada 26-29 aprilie, "in urma informatiilor contradictorii furnizate de conducerea Spitalului de Urgenta Floreasca in ultimele 6 luni si la solicitarea Corpului de Control al Primului-Ministru", se mai precizeaza in comunicat.

Clinica pentru arsi de la Spitalul Floreasca, deschisa in curand

Sectia de arsi a Spitalului Floreasca, una ultramoderna si dotata corespunzator, nu a fost folosita niciodata, nici macar dupa incendiul din clubul bucurestean Colectiv, desi a fost inaugurata in urma cu mai mult de un an.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2240 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Este cunoscut faptul ca in spitale....

...lipseste personalul de specialitate! Daca mai baga dna-ul si citiva pe la beciul domnesc urmeaza sa ne trateze paznicii de la urgenta!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor