Inca doi copii din Arges au fost transferati la Marie Curie. Care este situatia celorlalti

Sambata, 05 Martie 2016, ora 12:08
2693 citiri
Inca doi copii din Arges au fost transferati la Marie Curie. Care este situatia celorlalti
Foto: Arhiva Ziare.com

Doi copii diagnosticati cu boala diareica acuta au fost transferati in ultimele 24 de ore de la Spitalul de Pediatrie Pitesti la Spitalul Marie Curie din Bucuresti, au anuntat, sambata, reprezentantii Institutiei Prefectului Arges.

De asemenea, Ministerul Sanatatii a anuntat sambata ca la "Marie Curie" mai sunt internati trei copii diagnosticati cu sindrom hemolitic uremic (SHU), starea lor de sanatate fiind "buna", "cu evolutie favorabila".

Unul dintre copii diagnosticati cu boala diareica, transferati la Bucuresti, are un an si jumatate, iar celalalt un an si noua luni.

In spitalele din judetul Arges mai sunt internati sambata 32 de copii, care prezinta scaune diareice, cu 11 mai putin decat in urma cu o zi, potrivit unui comunicat al Institutiei Prefectului.

Inca trei copii cu scaune diareice, internati in spitalele din Arges

Dintre cei 32 de copii internati la unitati medicale din Arges, 26 sunt mai mici de doi ani.

La Spitalul de Pediatrie Pitesti sunt internati 24 de copii, dintre care 19 mai mici de doi ani, iar la sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta din Pitesti sunt trei copii, doi dintre ei cu varsta sub doi ani. Un copil mai mic de doi ani se afla in sectia de pediatrie a Spitalului Municipal Curtea de Arges si alti patru la Spitalul Municipal Campulung Muscel.

Noul prefect Cristian Soare a anuntat, pe 25 februarie, ca institutia pe care o conduce va da zilnic comunicate cu privire la situatia copiilor internati in Arges.

"Avand in vedere ca nu exista o comunicare buna din partea DSP si a Spitalului de Pediatrie cu privire la situatia copiilor internati in Arges, cat si in Bucuresti, incepand de maine Institutia Prefectului va da comunicate de presa zilnic cu privire la situatia copiilor internati la Spitalul de Pediatrie si la celelalte spitale in Arges", a spus prefectul judetului Arges.

Elevi internati cu toxiinfectie alimentara, dupa ce au baut lapte la scoala

Ministerul Sanatatii: La "Marie Curie" mai sunt internati trei copii cu SHU, in stare buna, cu evolutie favorabila

"Toti cei trei copii sunt internati in sectia de nefrologie, acolo unde primesc tratament de specialitate, iar doi dintre acestia sunt supusi procedurilor de dializa peritoneala. Copiii au o stare buna de sanatate cu evolutie favorabila", se arata intr-un comunicat al Ministerului.

Sursa citata precizeaza ca, in aceasta perioada, in unitatea sanitara au primit tratament de specialitate pentru sindrom hemolitic uremic un numar de 14 copii, opt dintre acestia fiind vindecati si externati.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#copii spital Marie Curie , #spital