Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Jose Carreras: Romania are mari oameni de stiinta, foarte buni medici

Vineri, 27 Noiembrie 2015, ora 20:44
3777 citiri
Jose Carreras: Romania are mari oameni de stiinta, foarte buni medici
Foto: Twitter/Jose Carreras

Tenorul Jose Carreras, a carui fundatie a sprijinit dezvoltarea unui program de transplant medular la Institutul Clinic Fundeni, a declarat ca este bucuros ca a adus "o modesta contributie" pentru a ajuta pacientii din Romania, tara care are mari oameni de stiinta si foarte buni medici.

Cunoscutul tenor spaniol Jose Carreras a vizitat, vineri, Centrul de Transplant Medular al Institutului Clinic Fundeni.

"Este o unitate minunata. Doctorii mi-au spus ca pacientii merg bine si spera sa mearga acasa curand", a spus Jose Carreras.

Tenorul a mai precizat ca fundatia germana Leukaemia Foundation, pe care o patroneaza, a ajutat o tara care are mari oameni de stiinta si foarte buni medici.

"Comitetul stiintific al fundatiei germane a avut posibilitati bune de a ajuta o tara ca Romania, care are mari oameni de stiinta, foarte buni medici. Poate ca aveau nevoie de un impuls si asta este ceea ce am incercat sa facem si rezultatele au fost bune. Sunt fericit ca am adus o modesta contributie pentru a ajuta pacientii din Romania. Exista un spirit bun. Copiii ne dau fericirea", a mai spus Carreras.

Managerul Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban a spus ca vizita tenorului spaniol constituie o mare onoare pentru institutia medicala.

"Aceasta vizita constituie o mare onoare pentru institutia noastra si reprezinta o sansa de a-i multumi domnului Jose Carreras pentru implicarea sa in dezvoltarea transplantului medular in Institutul Clinic Fundeni.

Consideram ca performantele actuale ale Centrului nostru sunt in mare parte datorate parteneriatului cu Leukaemia Foundation, patronata de Jose Carreras, si pe aceasta cale ne exprimam recunostinta noastra si a pacientilor nostri", a spus conferentiar doctor Carmen Orban, manager al Institutului Clinic Fundeni, precizand ca si sistemul de telemedicina functioneaza tot de cand a inceput si colaborarea cu fundatia, iar de atunci pana in prezent, specialistii din cele doua tari tin legatura si discuta cazuistica.

Daniel Coriu, directorul Centrului de Hematologie si Transplant Medular, a mentionat ca in cadrul Institutului Clinic Fundeni s-a reusit, inca din 2000, crearea unui departament de transplant medular pentru adulti si copii.

"Performantele profesionale realizate in acest departament de transplant au fost influentate in mod pozitiv de colaborarea cu Centrul de Transplant Medular Regensburg, condus de profesorul Ernst Holler. Aceasta colaborare a fost posibila datorita unui twinning program finantat de Jose Carreras Leukaemia Foundation - German branch. Acest program derulat intre 2004 - 2014 a avut un impact major in imbunatatirea rezultatelor terapeutice ale pacientilor adulti si copii cu boli hematologice maligne", a spus Daniel Coriu.

Managerul Carmen Orban a subliniat ca fundatia patronata de Jose Carreras a sustinut indeaproape, din 2004 pana in 2014, Centrul de Transplant Medular din cadrul IC Fundeni.

Jose Carreras va concerta alaturi de Filarmonica de Stat Transilvania

"Cu ajutorul dansului (Jose Carreras - n.red.) am realizat foarte multe lucruri pentru pacientii care au necesitat transplant, atat copii cat si adulti. Intodeauana specialistii din strainatate au colaborat pentru ingrijirea pacientilor de la noi din spital. Domnul Jose Carreras a venit pentru ca doreste continuarea acestui proiect", a mai spus Orban.

Anca Colita, sef Sectie Pediatrie, a spus ca fundatia a oferit un sprijin deosebit de important care le-a permis sa diversifice toate tipurile de proceduri pe care le fac astazi.

"Astazi facem toate tipurile de proceduri. La inceput ne aflam in fata unei clinici extrem de dotate in care nu aveam pacienti, iar apoi cu ajutorul lor, al rigurozitatii germane si suportului financiar al lui Jose Carreras am reusit ca astazi sa facem peste 130 de transplanturi pe an. De la un transplant pe an la peste 130 este un salt urias. In mare parte ii datoram acest lucru", a spus medicul Anca Colita.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Jose Carreras Fundeni, #Jose Carreras bani spital Fundeni, #Jose Carreras Romania, #Jose Carreras fundatie bani Romania , #spital