Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

LOVE in viata reala. Sute de copii au nevoie in fiecare an de operatii pe inima. Cum ii putem ajuta

Luni, 18 Noiembrie 2019, ora 19:42
3327 citiri
LOVE in viata reala. Sute de copii au nevoie in fiecare an de operatii pe inima. Cum ii putem ajuta
Foto: Inima Copiilor

In Romania se nasc zilnic cel putin trei copii cu o malformatie cardiaca congenitala. Adica un nou nascut din 100 are o astfel de afectiune. Aceste malformatii sunt prima cauza a mortalitatii infantile neaccidentale in Romania.

Multi dintre cei diagnosticati nu sunt monitorizati si prea putini sunt operati pentru a fi salvati. In Romania nu exista destule centre unde astfel de operatii pot fi efectuate si alternativa este strainatatea. Asociatia "Inima copiilor" ii ajuta pe copiii cu probleme medicale, in special cu afectiuni cardiace.

Au construit singura sectie de cardiochirurgie din tara dedicata exclusiv copiilor, in spitalul de copii Marie Curie din Bucuresti. In cei 6 ani de cand au infiintat sectia, cei de la Inima Copiilor au organizat 60 de misiuni medicale si au operat mai mult de 900 de copiii.

Lunar, prin aceasta Asociatie, sunt operati la sectia de Cardiochirurgie pediatrica de la Marie Curie in jur de 20 de copii, cu costul unei singure operatii in strainatate. Timp de doua saptamani, in fiecare luna, o echipa de medici straini opereaza alaturi de medicii romani, pe care ii si formeaza. Daca pentru primele misiuni a fost nevoie de 15 specialisti straini, acum paricipa la misiuni doar 4 specialisti din strainatate pentru ca echipa romaneasca a facut progrese enorme.

"1.000 de copii bolnavi de inima se nasc la noi in fiecare an. Si pentru ei inca nu-i usor sa ajunga la operatia care le va salva viata. E greu pentru ei, e greu pentru familiile lor. Pentru asta muncim din 2009: sa le facem drumul mai usor. Sa nu mai avem copii in asteptare pe lista, copii care se pierd.

Din donatii am construit sectia de la Marie Curie si continuam sa o ajutam sa creasca. Muncim impreuna cu oamenii din sectie si specialistii din strainatate sa ajungem in punctul in care sectia sa functioneze independent si continuu. Anul acesta ne apropiem de 200 de copii operati aici", spune Alex Popa, presedintele Inima Copiilor.

Cum putem ajuta

Astazi a fost lansata campania love.inimacopiilor.ro, prin care Asociatia Inima Copiilor, cu ajutorul celor de la Marks, vrea sa stranga suma necesara pentru inca un an de misiuni medicale.

Este nevoie de 200.000 de euro pentru ca 200 de copii bolnavi de inima sa fie operati in fiecare an. Si putem contribui dand un SMS cu mesajul LOVE la 8844, pentru a contribui lunar cu 2 euro.

"Cu un Like sau Love nu poti ajuta un copil. Sau poti? Mesajul campaniei aduce in discutie doua aspecte importante. In primul rand, usurinta cu care poti schimba (adica, salva!) viata unui copil. Un simplu SMS, patru litere: LOVE. Usor, natural, rapid, ca un LOVE pe Insta.

In al doilea rand, ne-am dorit sa exploram valoarea acestui simbol pe care il vedem si il folosim tot timpul, fie ca e vorba de Facebook reaction, Instagram love, emojis, gifs, fashion sau pop culture. De data aceasta, fiecare inimioara reprezinta o inima reala pe care o poti salva", a declarat Sabina Stanciucu, Group Creative Director la Marks.

De asemenea, pe love.inimacopiilor.ro pot fi facute donatii prin formular online si gasiti datele pentru a efectua un transfer bancar.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Inima Copiilor ONG operatii inima copii, #donatii operatii inima copii Romania , #spital