Managerii spitalelor, despre greva Sanitas: Nu poti lasa la usa pacientii care vin de la distante mari si le este rau

Luni, 31 Octombrie 2016, ora 11:36
4137 citiri
Managerii spitalelor, despre greva Sanitas: Nu poti lasa la usa pacientii care vin de la distante mari si le este rau
Foto: Ziare.com

Managerii spitalelor din Bucuresti sustin ca respecta decizia angajatilor care sunt in greva, dar, totodata recunosc ca nu pot fi trimisi acasa pacientii, fara un consult medical sau tratamente, mai ales ca unii vin de la distante foarte mari.

"Nu poti sa asumi sa refuzi un pacient pe motiv ca este greva. Angajatii nu pot sta in curte daca sunt de serviciu la Unitatea de Primiri Urgente si vine ambulanta", a declarat, pentru News.ro, managerul Spitalului de Urgenta Sf. Pantelimon din Capitala, Gheorghe Popescu.

Si la Spitalul de Urgenta Elias managerul spune ca nu pot fi oprite interventiile chirurgicale care au fost programate.

"Chiar daca nu au fost internati azi (luni - n.red.), pacientii care au fost programati pentru o interventie chirurgicala trebuie dusi in sala. Ei au fost internati, ca urgenta, sunt cazuri grave, dupa toate analizele si investigatiile a fost stabilita clar indicatia operatorie. Nu ne putem juca cu viata bolnavilor", sustine managerul Spitalului Elias, dr. Doina Dimulescu.

La Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), cei mai multi angajati fac parte din sindicatul Solidaritatea Sanitara, care nu sustine greva Sindicatului Sanitas.

"Nu sustinem greva aceasta, pentru ca nu au fost respectati pasii legali. Contractul colectiv de munca expira in 29 noiembrie, iar noi suntem in negocieri. Nu putem declansa greva daca suntem in negocieri", a declarat Nicolae Stefan, vicepresedintele sindicatului Solidaritatea Sanitara si coordonatorul sindicatului in regiunea Bucuresti, precizand ca activitatea la SUUB se desfasoara normal.

La Spitalul de Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri, o treime din personal asigura urgentele.

"Este greva Sanitas, oamenii sunt in curte, sunt asigurate urgentele", a declarat directorul medical al unitatii, dr. Criastian Nitescu.

Si la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", activitatea este organizata astfel incat niciun apartinator care vine sa-si ridice ruda decedata sa nu fie refuzata.

"Nu putem sa nu eliberam actele necesare pentru ridicarea celor decedati. Nu putem opri necropsiile persoanelor care au fost aduse la Institut in acest sfarsit de saptamana. Activitatea poate fi redusa numai in acele servicii care nu au legatura cu apartinatorii, poate unele analize care nu sunt absolut necesare", a declarat directorul general al INML, Cristian George Curca.

In schimb, la Institutul National de Gerontologie si Geriatrie "Ana Aslan" din Capitala protestul sindicalistilor Sanitas este dublat de nemultumirile angajatilor fata de conducere. La aceasta unitate sanitara, Corpul de Control a ministrului Sanatatii a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 pentru posibile fapte de natura penala descoperite in timpul verificarilor.

Federatia Sanitas a anuntat ca, luni, proape 82.000 de angajati din sistemul sanitar au intrat in greva generala pentru ca nu au ajuns la o intelegere cu autoritatile privind revendicarile legate de legea salarizarii unitare.

Liderii sindicali spun ca, in perioada grevei generale, doar o treime din angajati asigura serviciile medicale.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#greva spitale, #greva Sanitas , #spital
Comentarii
Poza programer2
programer2
rank 1
Romania stat mafiot ...media SRI ...baga fitile