Managerul Spitalului Marie Curie, demis - Pentru ce-l considera Nicolaescu vinovat (Video)

Marti, 09 Iulie 2013, ora 13:36
3054 citiri
Managerul Spitalului Marie Curie, demis - Pentru ce-l considera Nicolaescu vinovat (Video)
Foto: Digi24

Managerul Spitalului "Marie Curie", Gabriel Smarandache, a fost demis marti, a anuntat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Nicolaescu declarase luni, ca, in urma mai multor controale dispuse si a unuia facut personal cu o echipa de la minister, a constatat ca "managementul este sub orice critica, un management prost", si i-a cerut demisia lui Smarandache, amenintandu-l ca, in caz contrar, va fi demis.

Marti, ministrul Sanatatii a anuntat aceasta decizie, explicand ca fostul manager nu a fost capabil sa puna in functiune doua compartimente ale spitalului complet dotate.

In plus, el a aratat ca fostul manager nu a semnat actul aditional la contractul pe 2012, asa cum prevede legea.

"Nu s-a semnat act aditional, comisia de evalauare a propus demiterea pentru neindeplinirea obligatiilor legale. Avem doua argumente pentru demiterea acestui manager de spital", a declarat Eugen Nicolaescu, spunand ca acestea vor fi folosite daca se va ajunge in instanta.

Ministrul a mai afirmat ca a vazut declaratiile date in ultimele zile de managerul demis si ca a "ramas uimit de lipsa de bun simt de care da dovada".

"Trebuia schimbat mult mai demult, ceea ce facem azi e corect(...) Problemele spitalului sunt cauzate de un manager care nu a reusit sa adopte decizii", a spus Nicolaescu, reamintind ca se refera la cele doua sectii care nu functioneaza, sectia chirurgie caridiaca pentru copii si sectia neonatologie.

De altfel, ministrul a reamintit si ca a facut vineri o vizita la Spitalul Marie Curie, de unde a plecat nemultumit. "Nu am constatat nicio viziune, nicio strategie, nicio propunere concreta catre minister. Nu mai puteam tolera o asemenea stare de lucruri. Decizia noastra de azi e intemeiata pe fapte", a declarat ministrul Sanatatii.

Cine ii va lua locul lui Smarandache

Eugen Nicolaescu a dezvaluit ca s-a consultat cu sefii de sectii din spital si a fost identificat inlocuitorul lui managerului demis, in persoana lui Daniel Buzatu, care a mai fost manager 2006-2009.

"Toata lumea il doreste din nou la conducerea spitalului, e profesionist, are capacitatea sa faca ceea ce trebuie sa faca", a sustinut ministrul Sanatatii.

In replica, managerul demis, Gabriel Smarandache, a respins, intr-o interventie telefonica la Digi24, toate acuzatiile aduse si a anuntat ca se va adresa instantei. "Consider ca demiterea mea sub aceasta forma este absolut ilegala", a subliniat el.

Daniel Buzatu a fost demis in 2009 de ministrul Sanatatii de atunci, Ion Bazac, in baza legii, acesta nefiind medic sau cadru universitar, desi demnitarul "nu contesta capacitatile manageriale" ale lui Buzatu.

Aproximativ 95% dintre angajatii Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Marie Curie" au semnat o scrisoare trimisa Ministerului Sanatatii, prin care sustineau mentinerea in functie a managerului spitalului, Daniel Buzatu.

"Consider, in mod cu totul special, ca perioada de manageriat a domnului Buzatu in fruntea spitalului a fost una cu cele mai bune rezultate in materie de administratie. in cei aproape patru ani in care a fost manager, a reusit renovarea a mai multor sectii si dotarea cu aparatura de ultima generatie. Spitalul arata ca in Occident", a declarat atunci reputatul doctor Gheorghe Burnei, unul dintre cei semnatarii scrisorii.

Bani pentru bebelusi in urma campaniei Ziare.com

In urma cu un an, in urma unui articol publicat de Ziare.com, premierul Ponta anunta ca i-a chemat la el pe seful Casei Nationale si pe ministrul Sanatatii cu care a discutat despre situatia de la Marie Curie, urmand ca intr-o saptamana sectia de cardio-chirurgie sa fie redeschisa.

La interval de un an, Ziare.com tragea din nou un semnal de alarma, in cadrul campaniei "O sansa la viata", sectia respectiva era tot inchisa, seful sectiei Terapie Intensiva Neonatologie de la Spitalul Marie Curie, Catalin Cirstoveanu, explicand intr-un interviu ca in mod paradoxal, nu banii sunt problema acestei sectii vitale pentru copii, ci lipsa medicilor.

Mor bebelusi la usile spitalelor supraaglomerate si lasate fara bani - Interviu cu dr. Catalin Carstoveanu

De asemenea, in luna mai, Ziare.com dezvaluia situatia disperata din sectiile de terapie intensiva neonatala ramase fara finantarea Ministerului Sanatatii. In fata dezvaluirilor si a scandalului, ministerul a facut pasul inapoi, a realocat banii.

"Am rupt din nou banii lor si i-am dat inapoi. Programul este reinfiintat. Sa stea linsititi. Banii sunt in minister, vor intra in zilele urmatoare (in conturile spitalelor - n.red.)", a declarat la acel moment, pentru Ziare.com, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#director spital Marie Curie demis, #Gabriel Smarandache demis Marie Curie , #spital