Managerul Spitalului Sf Pantelimon, unde un pacient a murit din cauza unei transfuzii, a fost demis

Miercuri, 26 Aprilie 2017, ora 12:34
2669 citiri
Managerul Spitalului Sf Pantelimon, unde un pacient a murit din cauza unei transfuzii, a fost demis
Foto: Arhiva Ziare.com

Managerul Spitalului "Sfantul Pantelimon" din Capitala, Gheorghe Popescu, a fost demis, dupa ce au fost gasite mai multe probleme, inclusiv manageriale, la controlul facut in unitatea sanitara, in urma decesului unui pacient caruia o asistenta medicala i-a facut o facut o transfuzie gresita, a declarat miercuri ministrul Sanatatii, Florian Bodog.

Ministrul Sanatatii a precizat ca decizia incheierii contractului de management al lui Gheorghe Popescu a fost luata marti, tinand cont de concluziile inspectorilor de la Directia de Sanatate Publica Bucuresti care saptamana trecuta au facut un control in unitatea sanitara.

Florian Bodog a anuntat, marti, ca in urma controlului facut la Spitalul "Sfantul Pantelimon" din Bucuresti au fost gasite mai multe probleme, in afara greselii pe care a facut-o asistenta medicala care a administrat gresit o transfuzie unui pacient, fiind identificate probleme manageriale, dar si probleme legate de procedura de transfuzie, de control al sangelui la patul pacientului, inainte de administrare.

"Vorbim despre faptul ca persoana respectiva, cu toate ca avea in fisa postului atributii de administrare de transfuzii de sange, nu avea pregatire in acest sens si vorbim despre faptul ca nu au fost asigurate acele cartele pentru controlul final la patul pacientului inainte de adminsitarea sangelui", a spus Bodog.

Ministrul Sanatatii a adaugat ca sanctiunile au fost propuse de inspectie in limita legii, iar alte sanctiuni le pot dispune doar organele abilitate in acest sens. Bodog a precizat ca, dupa discutiile pe care le va avea cu conducerile directiilor din Ministerul Sanatatii, va fi luata o decizie.

Pacientul, in varsta de 66 de ani, a murit in urma cu aproape doua saptamani, dupa ce o asistenta de la Spitalul "Sfantul Pantelimon" din Capitala i-a facut o transfuzie care fusese indicata pentru un alt pacient si i-a administrat o grupa gresita de sange.

Asistenta medicala a fost amendata cu 1.000 de lei si i-a fost suspendat contractul de munca pana la finalizarea cercetarii disciplinare.

In raportul de control preliminar intocmit de inspectorii sanitari se arata ca, din neglijenta unui cadru medical, pacientul a primit o unitate de masa eritrocitara, fara a avea recomandare de la medicul curant pentru administrarea acesteia, masa eritrocitara fiind destinata unui alt pacient, care se afla in aceeasi rezerva.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#manager sfantul Pantelimon demis, #pacient murit sfantul Pantelimon , #spital
Comentarii