Medicii din Tg. Jiu, unde un bebelus de 10 ore a murit, spun ca li s-a refuzat cererea de transfer

Duminica, 10 Noiembrie 2019, ora 19:15
5024 citiri
Medicii din Tg. Jiu, unde un bebelus de 10 ore a murit, spun ca li s-a refuzat cererea de transfer
Foto: Facebook Spital Urgenta Tg. Jiu

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Targu-Jiu a inceput o ancheta interna, dupa ce un bebelus a murit la cateva ore dupa ce a fost nascut prin cezariana. Politistii au intocmit, in acest caz, un dosar penal pentru ucidere din culpa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Targu-Jiu, bebelusul s-a nascut prin cezariana, in noaptea de vineri spre sambata, cu probleme respiratorii, iar dupa aproximativ zece ore, starea lui s-a agravat si a decedat.

"Din cate stiu au fost niste probleme de respiratie, copilul avea 4,1 kilograme. Luni o sa facem o ancheta sa vedem ce s-a intamplat acolo. Obligatoriu, luni vom face o ancheta interna. Vom analiza documentele medicale existente, cat si daca au fost respectate procedurile si protocoalele medicale. Am inteles ca astazi s-a facut si necropsia", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Dumitru Vienescu, managerul interimar al SJU Targu-Jiu.

Surse din cadrul spitalului au precizat, pentru MEDIAFAX, ca medicii ar fi cerut transferul baiatului la o alta unitate din tara, insa mai multe spitale, intre care si cel din Craiova, i-ar fi refuzat. In cele din urma, bebelusul ar fi fost acceptat la o clinica din Timisoara, insa a murit inainte sa ajunga ambulanta la el.

Si Politia a deschis o ancheta in acest caz.

"Politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale s-au deplasat la maternitatea Spitalului din Targu-Jiu pentru a efectua cercetari cu privire la decesul unui nou-nascut, in cadrul acestei unitati spitalicesti. In cauza s-a intocmit dosar penal in care se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Miruna Prejbeanu, purtatorul de cuvant al IPJ Gorj.

Acelasi surse din cadrul spitalului au precizat ca mama bebelusului este in afara oricarui pericol.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#spital Tg Jiu bebelus murit , #spital