Medicul de la Sanador care l-a operat pe baiatul de 1 an si 8 luni a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpa

Luni, 19 Noiembrie 2018, ora 17:49
8230 citiri
Medicul de la Sanador care l-a operat pe baiatul de 1 an si 8 luni a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpa
Foto: captura video TVR1

Medicul de la Sanador care a operat de hernie inghinala, la sfarsitul lunii octombrie, un copil de 1 an si 8 luni care a murit la cateva ore de la interventie, a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpa.

Chirurgul Laura Balanescu s-a prezentat luni la audieri si a fost informata despre calitatea de inculpat, informeaza Stiri.TVR.ro.

Procurorii au audiat in ultimele saptamani mai multi medici, dar si asistentele care au participat la operatie.

Reprezentantii Institutului National de Medicina Legala (INML) au anuntat la sfarsitul lunii octombrie ca decesul copilului de 1 an si 8 luni a survenit in urma unui soc hemoragic cauzat de hemorargie interna.

Apararea medicului: In privat suntem mult mai atenti decat in spitalele de stat

La acea data, medicul Balanescu a sustinut o conferinta de presa in care a spus ca nu are explicatii pentru ce s-a intamplat, ca operatia a decurs bine si ca, oricum, la privat sunt respectate mult mai strict protocoalele medicale decat in spitalele de stat.

"A fost un soc, o mare trauma si este regretabil ce s-a intamplat. Este o ancheta in curs de desfasurare, nu am cum sa dau foarte multe... nu stiu nici eu, nu am nicio explicatie pana in momentul acesta ce s-ar fi putut intampla. Pot sa spun atat: interventia chirurgicala a evoluat fara evenimente majore si nici din punct de vedere anestezic nu au fost lucruri care sa iasa dintr-o obisnuinta.

Au fost respectate toate protocoalele. Daca este un copil de un an, peste varsta de un an, operat de hernie inghinala, nici nu necesita monitorizare in terapie. Numai ca noi la copii sub un an, si de regula cand operam in privat, ii ducem in Terapie, postoperator, tocmai pentru a fi mult mai atenti decat suntem in spitalele de stat", spunea atunci medicul care l-a operat pe copil.

In acest caz s-a autosesizat si Colegiul Medicilor, care a demarat propria ancheta. Presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), Gheorghe Borcean, spunea insa ca decesul copilului este proba necesara, dar nu si suficienta pentru a stabili vinovatia cuiva, si ca ancheta institutiei va dura in jur de un an.

A.S.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#medic Sanador pus acuzare copil mort , #spital