Medicul Gheorghe Burnei nu mai poate opera in spitalele de stat. Decizia este definitiva

Joi, 31 August 2017, ora 14:39
4455 citiri
Medicul Gheorghe Burnei nu mai poate opera in spitalele de stat. Decizia este definitiva
Foto: Facenook/Gheorghe Burnei

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis definitiv, joi, ca medicul ortoped Gheorghe Burnei - acuzat de mai multe fapte de luare de mita - nu va putea profesa in spitalele de stat.

"Mentine interdictia impusa inculpatului de a nu exercita profesia sau de a nu desfasura activitatea in executarea careia a savarsit fapta in Spitalul Clinic de Urgente de Copii Marie Curie sau in alta unitate din sistemul public de sanatate", se arata in decizia Curtii de Apel Bucuresti, care este definitiva.

Precedenta decizie, apartinand Tribunalului Bucuresti, prin care lui Burnei i se permitea sa revina in sistemul medical de stat, a generat nemultumiri in randul medicilor din Sectia de Ortopedie a Spitalului "Marie Curie", care au transmis ca refuza orice forma colaborare cu acesta.

Judecatoarea Eugenia Voineag de la Tribunalul Bucuresti arata motivarea deciziei de a permite medicului ortoped sa profeseze la orice unitate medicala de stat, inclusiv la Spitalului "Marie Curie", ca aceasta interdictie nu se mai impune, avand in vedere ca, la opt luni de la instituirea controlului judiciar in cazul doctorului, "necesitatea ocrotirii opiniei publice ca urmare a impactului mediatic nu mai este actuala".

Medicul Gheorghe Burnei a scris pe Facebook, dupa ce instanta a decis ca poate profesa din nou, ca nu a conditionat niciodata actul medical, ca banii lasati de pacienti fara stirea sa erau folositi pentru a cumpara mancare cadrelor medicale care ii erau alaturi la operatii si ca, prin decizia de a ramane in tara si a opera a adus economii Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate, dar si romanilor care altfel ar fi fost nevoiti sa achite o parte din costul interventiilor facute in strainatate.

Dupa decizia instantei, medicii din Sectia de Ortopedie a Spitalului "Marie Curie" au adresat conducerii spitalului si Comisiei de etica o petitie in care spun ca refuza orice forma colaborare cu doctorul Gheorghe Burnei.

"Profesorul Burnei a condus discretionar sectia de ortopedie, toate resursele umane si materiale de care dispunea sectia erau folosite aproape in exclusivitate pentru propriii pacienti, ceilalti medici neprimind spatiu in programul operator, acces la materiale si aparatura", sustin semnatarii documentului adresat conducerii Spitalului Marie Curie.

Ei mai spun ca Burnei "si-a folosit autoritatea in sensul obstructionarii medicilor tineri in a efectua interventii chirurgicale prin care sa isi poata confirma nivelul de performanta, in acest sens a intretinut o atmosfera de timorare a medicilor, atmosfera in care adresa injurii nemotivate tuturor medicilor din sectie".

"Orice incercare de a pune in discutie tehnicile chirurgicale 'inovative' si 'premierele mondiale' sfarsea intr-o avalansa de injurii din partea domnului prof. dr. Gheorghe Burnei, fara niciun fel de argumentatie medicala", mai relateaza medicii Sectiei de Ortopedie, care afirma ca, dupa arestarea medicului, situatia s-a deblocat, existand liste de asteptare pentru interventii, un program previzibil al blocului operator, fiind facute operatii de performanta, iar durata de spitalizare a scazut considerabil.

Medicii reafirma faptul ca nu vor sa fie asociati cu Burnei si cu activitatea acestuia si avertizeaza ca vor recurge la toate mijloacele legale: "mutarea in ate sectii, greva, suspendarea contractului de munca si chiar demisia".

Medicul Gheorghe Burnei a fost retinut in 10 decembrie 2016 de catre procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti, care au cerut instantei arestarea preventiva a acestuia pentru mai multe fapte de luare de mita. Tribunalul Bucuresti a respins arestarea preventiva, medicul fiind plasat atunci in arest la domiciliu, iar ulterior sub control judiciar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gheorghe Burnei decizie definitiva, #Burnei nu poate opera decizie , #spital