Ministerul Sanatatii a deschis o ancheta la spitalele din Baicoi si Ploiesti in cazul pacientei refuzate la internare

Luni, 08 Ianuarie 2018, ora 11:31
2177 citiri
Ministerul Sanatatii a deschis o ancheta la spitalele din Baicoi si Ploiesti in cazul pacientei refuzate la internare
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Sanatatii a initiat o ancheta la spitalele din Baicoi si Ploiesti in cazul pacientei de 87 de ani, careia un medic i-a refuzat internarea, a declarat luni, secretarul de stat Cristian Grasu.

"O pacienta de 87 de ani care a avut niste probleme cardiace in data de 2 ianuarie si s-a prezentat la Spitalul din Baicoi, care este un spital mic cu o sectie de boli interne, nu de cardiologie, a fost directionata catre UPU la Spitalul din Ploiesti, dupa care pe data de 6 ianuarie s-a prezentat din nou se pare cu o fibrilatie atriala paroxistica si a fost directionata catre acelasi Spital Ploiesti de unde a revenit cu recomandare de internare la Baicoi.

Doamna doctor in cauza fiind pneumolog se pare ca a avut ezitari sa interneze un pacient cu fibrilatie atriala. Noi am initiat o ancheta atat la Baicoi, cat si la Ploiesti si asteptam rezultatele in cursul zilei de astazi", a precizat secretarul de stat.

Potrivit unor imagini filmate cu camera ascunsa care au aparut in spatiul public, o persoana s-a prezentat, in ziua de Boboteaza, la camera de garda a Spitalului Baicoi, spunandu-i medicului ca a venit cu o pacienta adusa cu ambulanta de la Spitalul Judetean Ploiesti, unde nu a putut fi internata din lipsa de locuri.

Medicul Marta Coman a refuzat sa interneze bolnava. "Aicea eu hotarasc daca internez sau nu, nu Ploiestiul peste mine, cum nici eu nu hotarasc peste ei. (...) Doamna, de pe data de 2 tot va plimbati. (...) Ce aveti astazi, de Boboteaza, sa vreti sa internati? (...) Da' de ce as interna-o eu acuma daca dumneavoastra de pe data de 2 tot stati pe drum cu ea?", i-a spus medicul persoanei care insotea bolnava.

In aceste conditii, apartinatoarea i-a cerut medicului sa scrie in fisa ca nu doreste sa faca internarea si sa puna parafa pe fisa, insa cadrul medical a refuzat.

"Nu, nu vreau io. (...) Dar de ce sa scriu? V-au scris destul la Ploiesti. (...) Nu va scriu, nu imi merge pixul. (...) Nu vreau, doamna, sa imi asum nimic din momentul in care Spitalul Judetean Ploiesti si-a asumat ca nu o primeste. SJU nu a vrut sa o interneze pentru ca nu e de internat", a spus medicul.

In momentul in care apartinatoarea i-a cerut cadrului medical sa se prezinte, Marta Coman nu a raspuns si, vizibil nervoasa, a rupt fisa pacientei.

"Sunteti nesimtita. (...) Aduceti-o aci sa o internez, va rog foarte mult sa o aduceti sa o internez. Da-o dracu' de treaba, chiar sunteti in ultimul hal. Aveti probleme cu capu' daca dumneavoastra tot insistati. (...) Dumneavoastra va bateti joc de mine", a mai afirmat medicul.

Citeste mai multe despre: Pacienta umilita la Spitalul din Baicoi: Un medic de la camera de garda a refuzat internarea (Video)

Managerul spitalului, Andreea Irimescu, a declarat, ca la nivelul unitatii au fost convocate comisiile de etica si disciplina, iar in cauza vor fi luate "toate masurile legale".

Potrivit managerului, medicul respectiv este angajat al Spitalului Drajna si colaborator al Spitalului Baicoi doar pe camera de garda.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#ancheta Ministerul Sanatatii spital Baicoi , #spital