Ministerul Sanatatii a trimis control la Sanador dupa ce un copil a murit si anunta ca poate sesiza Parchetul

Luni, 22 Octombrie 2018, ora 18:08
6601 citiri
Ministerul Sanatatii a trimis control la Sanador dupa ce un copil a murit si anunta ca poate sesiza Parchetul
Foto: Arhiva Ziare.com

Sorina Pintea a declarat, luni, referitor la cazul copilului care a murit in urma unei operatii la un spital privat din Capitala, ca DSP a trimis Corpul de Control pentru verificari, subliniind ca exista deja un raport preliminar. Pintea a spus ca MS poate sesiza Parchetul si Colegiul Medicilor.

"DSP, inca de dimineata, a trimis Corpul de Control acolo privind modul in care s-au respectat procedurile. Exista un raport preliminar. Protocoalele si proceduri comune atat spitalelor publice, cat si spitalelor private. Nu exista nicio diferenta. Nu cunosc datele problemei, ce s-a intamplat. Exista un protocol operator, exista un protocol postoperator. Sunt lucruri standard.

Nu este o problema generala. Nu putem generaliza. Trebuie sa vedem ce s-a intamplat acolo. Am inteles ca parintii au chemat echipajele SMURD si ce am inteles - ca acest copil era in Terapie Intensiva si era intubat cand au ajuns echipajele SMURD. (...) Ministerul Sanatatii poate sesiza Parchetul si Colegiul Medicilor", a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

Verificarile vin dupa ce un copil in varsta de un an si 8 luni a murit in weekend la Sanador, un spital privat din Capitala, in urma unei operatii de hernie inghinala.

Reprezentantii Spitalului Sanador au precizat ca, fiind vorba de un deces din cauze nestiute, nu vor face declaratii, insa echipajul SMURD a fost chemat de familie, nu de spital.

"Referitor la solicitarea dvs., avand in vedere ca este vorba de un deces din cauze necunoscute, pana la finalizarea de catre INML a expertizei medico-legale care va stabili cauzele decesului, Spitalul Clinic Sanador nu poate face declaratii referitoare la acest eveniment. Dorim sa mentionam ca echipajul SMURD a fost chemat de apartinatorii pacientului, si nu de catre Spitalul Clinic Sanador, acesta alaturandu-se echipei Sanador care initiase deja procedura de resuscitare conform protocoalelor in vigoare", au precizat reprezentantii Sanador.

Procedurile igienico-sanitare au fost respectate, ramane de vazut cum au actionat medicii

De asemenea, Ministerul Sanatatii a transmis in cursul zilei de luni, ca a cerut verificari cu privire la procedurile efectuate in cazul copilului de 1 an si 10 luni.

Controlul DSP vizat modul in care s-au respectat procedurile si protocoalele medicale.

Ulterior, Ministerul Sanatatii a informat ca raportul preliminar al controlului efectuat la Sanador arata ca au fost respectate procedurile igienico-sanitare, respectarea circuitelor, fiind sesizat Colegiul Medicilor pentru a fi verificata conduita terapeutica.

"Raportul preliminar al controlului efectuat de DSP Bucuresti la Sanador a constatat ca s-au respectat procedurile igienico-sanitare. A fost verificata respectarea circuitelor, trasabilitatea pacientului, conditiile de igiena din sectia ATI pediatrie, sterilitatea si produsele biocide utilizate. Ministerul Sanatatii a decis sesizarea Colegiului Medicilor pentru a verifica si conduita terapeutica in acest caz", informeaza reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Pintea minister Sanatatii control Sanador, #Sanador copil murit operatie , #spital