Ministerul Sanatatii da peste 50 de milioane de lei pe doua elicoptere

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 15:15
1047 citiri
Ministerul Sanatatii da peste 50 de milioane de lei pe doua elicoptere
Foto: Arhiva

Ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, a declarat joi ca in 2012 vor fi cumparate doua elicoptere medicalizate, costul total fiind de 52 milioane de lei.

"Costurile sunt de 26 milioane de lei per elicopter, iar anul viitor vom cumpara doua astfel de elicoptere medicalizate", a spus ministrul Sanatatii.

"Pentru cheltuieli de capital, avem 287 de milioane (crestere de 19% - n.red), care acopera doua proiecte extrem de importante. Vrem sa perfectionam sistemul de urgenta cu dotarea de ambulante si elicoptere de transport, respectiv pentru Institutul Oncologic Iasi, care este o investitie importanta pentru aceasta regiune", a explicat ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli.

In bugetul ministerului se precizeaza ca "in intervalul 2011-2013 Ministerul Sanatatii intentioneaza sa achizitioneze un numar cuprins intre doua si sase elicoptere medicalizate, procedura de achizitie pentru cumpararea acestora fiind in derulare".

De asemenea, din acelasi document reiese ca ministerul va achizitiona aproximativ 680 de ambulante si autospeciale. "Ministerul Sanatatii a incheiat acorduri-cadru pentru o durata de patru ani, cu ofertantii desemnati castigatori in urma licitatiilor derulate pentru achizitiile de ambulante si autospeciale in anul 2010.

In urma finalizarii acestor acorduri-cadru, Ministerul Sanatatii va achizitiona aproximativ 680 de ambulante si autospeciale dupa cum urmeaza: ambulante tip B 4x2 - minim 240, ambulante tip B 4x4 - minim 394, ambulante tip C- minim 30, autospeciale pentru transport personal si multiple victime - minim 15 si autospeciale pentru interventii la accidente colective si calamitati - minim 2", se arata in proiectul de buget pe 2012.

Bugetul Ministerului Sanatatii pentru anul viitor a fost aprobat joi de catre comisiile reunite de buget-finante. Ministerul a primit 5,47 miliarde lei, cu 13,45% mai multe fonduri decat in 2011. Cheltuielile de personal sunt in scadere cu 9,3%, la 205 milioane de lei. Pentru bunuri si servicii sunt alocate 1,03 miliarde lei, insemnand un plus de 3,26%.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ladislau Ritli, #elicoptere Ministerul Sanatatii , #spital