Neglijenta criminala la Galati? Un bebelus trimis acasa cu clavicula rupta a murit

Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 20:18
3442 citiri
Neglijenta criminala la Galati? Un bebelus trimis acasa cu clavicula rupta a murit
Foto: Ziare.com/Arhiva

Un sugar de numai cateva zile a murit joi seara, dupa ce a fost externat din maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta Galati impreuna cu mama lui, desi avea clavicula rupta.

Mama nou-nascutului, Carmen Darabana, de 20 ani, din comuna Suhurlui, judetul Galati, a declarat ca a nascut in mod natural in noaptea de duminica spre luni, la maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta Galati.

In tipul nasterii, baietelul s-a ales cu clavicula rupta, medicii aplicandu-i doar un bandaj elastic. Femeia a spus ca a cerut sa fie trimisa cu copilul la Spitalul de Pediatrie pentru un control de specialitate, dar nimeni nu ar fi bagat-o in seama. A fost externata joi, iar seara copilul a murit.

Parintii si rudele bebelusului ii acuza pe medicii si asistentii de la Maternitate ca din cauza neglijentei lor le-a murit copilul, la numai cateva ore de la externare.

"L-am nascut duminica spre luni noaptea, natural. De abia la cateva ore mi s-a spus ca are clavicula rupta. Mi-au spus ca nu e nicio problema, ca asta se vindeca. M-au pus sa cumpar pansament elastic si i l-au pus. Prima oara cand i l-au pus, osul rupt a cazut in jos, asa ca i-am spus asistentei ca mai bine dau jos pansamentul. Ea a zis ca vine ea sa il vada. A venit pe seara, discutia fusese dimineata.

L-au legat iar acolo cu pansamentul, iar de marti pana joi la ora doua jumatate nu s-a mai umblat la el, ca asa mi s-a spus. Era foarte strans pansamentul. Si joi am fost externati, iar pe la ora 22,00 a murit. I-am dat sa manance si l-am pus in leagan pe stanga, ca mi-au spus ca pe dreapta avea osul rupt si sa nu il pun pe partea aia. Copilul a stat trei zile asa, cu pansamentul nedesfacut si murdar, fara spalaturi", a declarat vineri mama copilului decedat.

Aceasta a spus ca a dat jos pansamentul pentru ca bebelusul plangea.

Si tatal copilului crede ca cei din spital sunt vinovati de moartea copilului. "Era negru pansamentul si strans tare. Cum sa tii asa un copil trei zile? Nu a mai suportat saracul. Facea si spume la gura si ofta saracul. Ca era strans tare. De ce nu l-au dus la Spitalul de Copii? De ce l-au externat asa? Trebuie sa plateasca ca sa nu mai pateasca si alti copii asta", a spus Petrica Paraschiv, tatal copilului.

O ambulanta si un echipaj SMURD au ajuns joi seara la solicitarea parintilor.

"S-a anuntat pe 112 ca un nou nascut are probleme de respiratie. A ajuns un echipaj. Copilul era in stare grava, i s-au facut manevre de resuscitare, s-au continuat si de catre colegii de la SMURD, dar nu s-a mai putut face nimic", a declarat Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judetean de Ambulanta Galati.

Moartea suspecta a micutului a fost inregistrata si la politie.

"In cauza s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa. Asteptam rezultatul autopsiei", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Galati, comisar Cristina Tatulici.

Ancheta si pentru un nou-nascut cu probleme cerebrale la nastere

Comisiile de disciplina ale Spitalului de Urgenta fac ancheta in doua cazuri legate de maternitatea spitalului.

"Ma refer la doi nou-nascuti cu probleme. Un prim caz, un nou-nascut cu serioase probleme cerebrale si hipoxie dupa nastere, care acum este dus la Spitalul de Pediatrie. Al doilea caz se refera la un nou-nascut ce a decedat la scurt timp de la externarea din spital, nou-nascut care a venit pe lume prin nasterea naturala laborioasa, cu fractura de clavicula", a declarat dr. Lucica Grigorica, purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Galati.

Spitalul de Urgenta a sesizat Colegiul Medicilor Galati in ambele cazuri.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#bebelus mort spital, #bebelus clavicula rupta, #bebelus mort Galati , #spital