Nicolaescu taie de la bugetul spitalelor - unde vrea sa dea banii

Vineri, 30 August 2013, ora 08:32
2091 citiri
Nicolaescu taie de la bugetul spitalelor - unde vrea sa dea banii
Foto: Arhiva

Bugetul spitalelor se va "inrautati" in 2014, i-a avertizat, joi, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, pe managerii aflati la o dezbatere la Constanta, spunand ca vrea fondurile pentru centrele de permanenta, cele multifunctionale si medicii de familie sa fie majorate.

Ministrul Sanatatii a declarat la dezbaterea regionala de la Constanta pe tema proiectelor de acte normative lansate de Ministerul Sanatatii in dezbatere publica, ca va "negocia" cu presedintele CNAS ca pentru 2014 sa fie micsorate sumele alocate spitalelor si sa fie majorate fondurile pentru centrele de permanenta, centrele multifunctionale si medicii de familie.

"Eu o sa incerc si poate nu o sa se supere nimeni pe mine astazi, dar asta intentionez, sa negociez cu domnul Busoi ca pe anul 2014 la buget sa mentinem sau sa micsoram sumele alocate spitalelor si sa majoram sumele pe care le vom plati pentru centrele de permanenta si centrele multifunctionale, pentru medicii de familie, pentru ambulatoriu, tocmai ca sa marim posibilitatea sa-i motivam pe medicii din prespitalicesc si sa vina la spital chiar numai cine trebuie", a declarat Eugen Nicolaescu.

Nicolaescu: Serviciile medicale de baza trebuie insotite de asigurari private

El a mai spus ca exista spitale cu exces de personal si a cerut managerilor sa faca ordine pentru ca lucrurile nu mai pot continua in acest mod.

"Trebuie sa recunoasteti ca la multe spitale, nu dau nume acum, dar la multe spitale aveti pe normele astea comuniste pe care le avem de normare a muncii, aveti exces de personal, dar nu faceti nimic pentru asta, doamnelor si domnilor manageri, si va sfatuiesc sa va faceti ordine pentru ca nu mai merge mult asa. Bugetul pe 2014 se va inrautati la spitale", le-a spus ministrul celor prezenti la dezbatere.

El le-a explicat apoi jurnalistilor ca daca aceste centre de permanenta si centre multifunctionale "isi vor face treaba", atunci numarul celor care ajung in spital va fi mai mic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Nicolaescu scazut fonduri spitale, #Nicolaescu fonduri spitale, #Nicolaescu bani spitale, #Eugen Nicolaescu ministrul Sanatatii , #spital
Comentarii
Poza next777
next777
rank 1
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Pai decat spitale fara bani, mai bine le inchide.