Ziare.com

Noul sef al Casei de Sanatate: Inlocuirea cardului de sanatate va dura

Luni, 20 Martie 2017, ora 15:06

   

Noul sef al Casei de Sanatate: Inlocuirea cardului de sanatate va dura
Noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Marian Burcea, a declarat luni, ca inlocuirea functionalitatii cardului de sanatate cu cartea electronica de identitate "va dura ceva timp", precizand ca sistemul cardului national de sanatate a facut multe economii si a evitat multe nereguli.

"Sistemul cardului national de sanatate a facut multe economii si a evitat multe nereguli. Acest card atesta prezenta pacientului la medic, la furnizorii de servicii, in timp real. Inserarea lui in cartea de identitate electronica va dura ceva timp", a declarat noul presedinte al CNAS.

De asemenea, acesta a mai declarat ca doreste "apropierea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate de pacienti si de furnizorii de servicii medicale, dar si sa urgentam modificarea sistemului prin care pacientii cu boli grave sa poata avea acces rapid la tratament, odata cu intrarea in vigoare a normelor la contractul-cadru privind acordarea asistentei medicale".

Citeste mai multe despre:


Marian Burcea a fost numit, vineri, de premierul Sorin Grindeanu, la propunerea ministrului Sanatatii, in functia de membru in Consiliul de Administratie si presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate era asigurata interimar, din 20 aprilie 2016, de directorul general al CNAS, Radu Tibichi, dupa ce Vasile Ciurchea a demisionat de la conducerea institutiei.

Marian Burcea va fi instalat in functie marti, dupa revenirea in tara a ministrului Sanatatii, Florian Bodog.

Noul presedinte al CNAS a fost medic la Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti si director general adjunct la Casa Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti (OPSNAJ).

Marian Burcea este si conferentiar universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre inlocuire card sanatate
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 1468 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor