Operatiile intr-un spital judetean, sistate din cauza lipsei dezinfectantilor

Marti, 10 Mai 2016, ora 17:00
3060 citiri
Operatiile intr-un spital judetean, sistate din cauza lipsei dezinfectantilor
Foto: Ziare.com

Medicii Spitalului Judetean Alba au sistat operatiile din cauza lipsei dezinfectantilor, dupa scandalul legat de produsele Hexi Pharma. In unitatea medicala sunt asigurate doar interventiile de urgenta, pentru care sunt folositi dezinfectanti luati de la alte spitale.

Managerul Spitalului Judetean Alba, Nicoleta Cosarca, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca unitatea medicala a sistat toate operatiile pe care le avea programate din cauza lipsei dezinfectantilor, dupa scandalul in centrul caruia s-a aflat compania Hexi Pharma, care furniza o parte din dezinfectanti si unitatii medicale din Alba, arata News.ro.

Scandalul dezinfectantilor: Control de amploare la Spitalul de copii din Brasov

Cosarca a spus ca spitalul cumpara de la Hexi Pharma trei din cei 13 dezinfectanti folositi in unitatea medicala: tablete de clor, sapun chirurgical si solutie cutanata cu iod.

"La ora actuala, ne-am oprit programul operator pentru ca nu mai folosim produsele Hexi Pharma, dar nici altele nu am gasit intr-un timp asa scurt. De ieri (luni - n.red.) am oprit toate operatiile, astazi (marti - n.red.) am reusit sa luam imprumut de undeva produse dezinfectante pentru a rezolva urgentele", a spus Cosarca.

Managerul Spitalului Judetean a precizat ca unitatea medicala ar putea relua, de miercuri, operatiile programate dupa ce a reusit sa incheie un contract cu un furnizor de produsele dezinfectante, altele decat cele comercializate de Hexi Pharma.

"Vazand toata aceasta mare poveste, medicii chirurgi din spital au spus ca, pana nu vor avea alte produse dezinfectante in afara de cele de la Hexi Pharma, vor sista operatiile. Astazi am reusit sa stabilim contacte cu furnizori si maine (miercuri - n.red.) vom primi produsele", a spus Nicoleta Cosarca.

Scandalul dezinfectantilor: Spitalul de Psihiatrie din Campulung Moldovenesc, fara dezinfectanti. Tot stocul, ridicat de politie

Spitalul Judetean Alba s-a aflat pe lista facuta publica, saptamana trecuta, de Ministerul Sanatatii, cu 50 de unitati sanitare in care au fost gasite nereguli in urma testelor care au vizat eficacitatea dezinfectantilor Hexi Pharma.

Testele facute la Spitalul Judetean Alba privind eficacitatea produselor dezinfectante livrate de Hexi Pharma au iesit neconforme doar pentru sapunul folosit de cadrele medicale, in probele recoltate dupa utilizarea acestuia gasindu-se un stafilococ epidermidis.

Managerul Spitalului Judetean Alba spunea ca acest tip de stafilococ nu este periculos deoarece este intalnit frecvent pe pielea umana.

Firma Hexi Pharma a avut contract cu unitatea medicala din Alba pana la sfarsitul lunii martie, livrand doar 4% din produsele dezinfectante folosite in spital.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#operatii spital judetean sistate dezinfectanti, #lipsa dezinfectanti Spitalul Judetean Arad, #scandal dezinfectanti Hexy Pharma , #spital
Comentarii