Pilotul paramotorului prabusit la Comana, infectat in spital cu doua bacterii extrem de rezistente

Luni, 18 Iulie 2016, ora 19:26
6832 citiri
Pilotul paramotorului prabusit la Comana, infectat in spital cu doua bacterii extrem de rezistente
Foto: Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar-Arseni"

Marian Cojocaru, pilotul paramotorului prabusit in urma cu o saptamana la Comana, a fost diagnosticat cu doua bacterii intraspitalicesti cu rezistenta crescuta la antibiotice.

Familia acestuia a deschis doua conturi ca sa stranga fonduri pentru transferarea la Viena a pacientului aflat in stare grava.

Marian Cojocaru, aflat de duminica trecuta la Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar Arseni" din Capitala, a fost diagnosticat, luni, cu Klebsiella pneumoniae si Acinetobacter baumanni, considerate bacterii intraspitalicesti, arata buletinele de analize medicale.

Infectiile nosocomiale contractate in spital complica situatia pilotului de 44 ani. Sotia pilotului, Irina Cojocaru, medic de profesie, a declarat ca familia a facut mai multe demersuri la Ministerul Sanatatii pentru un transport la Viena, inainte de o eventuala septicemie, care pare iminenta.

"Situatia e complicata. Am depus astazi (luni - n.red.) o cerere la Ministerul Sanatatii pentru transfer urgent in afara tarii, deoarece riscurile cresc in fiecare minut si tot progresul pe care l-a facut pana acum ar putea sa nu mai insemne nimic", spune Irina Cojocaru.

Conturile bancare deschise pentru a se primi donatii, ambele la Banca Transilvania pe numele Irina-Valentina Cojocaru, sunt:

  • RO87 BRMA 0501 0209 2760 0000 - RON
  • RO25 BRMA 0501 0209 2769 5400 - EUR

Purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii a anuntat ca Inspectia Sanitara face verificari la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar - Arseni, urmand ca marti sa fie facute publice concluziile inspectorilor.

Marian Cojocaru a fost, pana la sfarsitul saptamanii trecute, intubat si ventilat mecanic. Starea lui continua sa fie grava, pentru ca a aspirat apa in plamani.

In accidentul petrecut pe 10 iulie si-a pierdut viata pasagerul paramotorului, Nik Baydin, chitaristul trupei The Rock, o formatie tribut AC/DC.

Cojocaru a participat, in 2012, la o misiune umanitara in judetul Buzau. Atunci, el a aruncat paine si conserve, din paramotorul pe care il pilota, localnicilor comunei buzoiene Valea Salciei, care erau izolati din cauza ninsorilor abundente.

Timp de doua zile, Marian Cojocaru a zburat de cinci ori deasupra comunei Valea Salciei, la minus 10 grade Celsius, si a distribuit alimente oamenilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
#Marian Cojocaru bacterii rezistente antibiotice, #bacterii rezistente antibiotice Bagdasar Arseni, #paramotor prabusit Comana stare pilot, #infectii spitale Bagdasar Arseni , #spital