Proiect: Coplata la externare, pana la 10 lei. Mai multi bani medicilor de familie

Miercuri, 30 Ianuarie 2013, ora 15:01
2244 citiri
Proiect: Coplata la externare, pana la 10 lei. Mai multi bani medicilor de familie

Pacientii vor plati la externarea din spital intre 5 si 10 lei pentru serviciile medicale acordate in regim de spitalizare continua, medicii de familie vor primi 70% pentru pacientii inscrisi pe liste si 30% pentru servicii, iar ambulatoriu de specialitate va primi cu 50% mai mult.

Prevederile sunt cuprinse in proiectul Contractului cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2013 - 2014, supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Sanatatii.

Documentul prevede introducerea coplatii pentru spitale, pentru serviciile medicale acordate in regim de spitalizare continua, nivelul minim al coplatii fiind de 5 lei, iar cel maxim este de 10 lei.

"Pentru serviciile medicale spitalicesti acordate in regim de spitalizare continua, nivelul minim al coplatii este de 5 lei, iar nivelul maxim este de 10 lei. Valoare coplatii este stabilita de fiecare unitate sanitara cu paturi pe baza de criterii proprii, cu avizul Consiliului de administratie al unitatii sanitare respective", potrivit proiectului de act normativ.

Coplata va fi incasata pentru serviciile medicale acordate in regim de spitalizare continua, in sectiile sau compartimentele cu paturi din unitatile sanitare aflate in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate.

Serviciile medicale spitalicesti, acordate in regim de spitalizare continua, pentru care se incaseaza coplata sunt cele prevazute in pachetul de servicii medicale de baza si in pachetul de servicii ce se acorda persoanelor care se asigura facultativ.

Nicolaescu: Coplata apartine Guvernului Boc - vezi ce va presupune (Video)

Exceptie fac serviciile medicale spitalicesti acordate in sectiile sau compartimentele de ingrijiri paliative, internarile obligatorii pentru bolnavii psihic si cele dispuse prin ordonanta procurorului pe timpul judecarii sau urmaririi penale, precum si serviciile acordate pacientilor care necesita asistenta medicala spitaliceasca de lunga durata (ani) si pentru serviciile acordate pacientilor pentru care criteriul de internare este urgenta.

"Furnizorii de servicii medicale aflati in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate nu pot incasa o alta plata din partea asiguratului pentru serviciile pentru care se incaseaza coplata, cu exceptia celor prevazute de actele normative in vigoare", se mai arata in document.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#coplata externare spital, #proiect bani medici familie, #romani coplata externare spital , #spital