Sanatate si curatenie in spitale si clinici medicale

Advertorial
Miercuri, 20 Martie 2019, ora 11:38
14436 citiri
Sanatate si curatenie in spitale si clinici medicale

Curatenia si igiena sunt extrem de importante, in special cand vine vorba de spitale si clinici medicale. Organismele persoanelor cu diferite afectiuni sunt mult mai sensibile si de aceea, pacientii sunt mult mai usor afectati de microbi.

Mai mult decat atat, spitalele, in general, sunt medii in care microbii se inmultesc foarte usor si de aceea trebuie acordata o atentie sporita in ceea ce priveste curatarea si igienizarea acestor spatii.

Utilizand metode si substante profesionale de curatare si igienizare a suprafetelor incaperilor, obiectelor si echipamentelor, se poate realiza o decontaminare de aproximativ 95-98%, rezultate fiind foarte apropiate de cele ale unei dezinfectii profesionale.

Principalul avantaj al unei curatenii amanuntite este faptul ca aceasta actioneaza asupra tuturor microorganismelor. Dezinfectantii profesionali si detergentii pentru suprafete reprezinta un prim aliat in lupta cu microbii.

Pe langa toate produsele pentru curatarea si igienizarea spatiilor, indispensabil atat pentru personalul medical, cat si pentru pacienti, este sa aiba o igienizare corecta a mainilor.

Mainile au un rol important in raspandirea microorganismelor si a bolilor, de aceea este important sa le spalam si sa le igienizam cat mai bine. Pana la 80% din bolile infectioase se transmit, conform World Health Organisation (WHO), prin maini.

Astfel, datorita numarului mare de microorganisme tranzitorii ce se gasesc pe maini, dezinfectia igienica reprezinta cea mai importanta masura pentru reducerea incarcaturii microbiene.

Aceasta se face dupa spalarea si uscarea prealabila (daca mainile sunt vizibil murdare), cu o cantitate de dezinfectant necesara. In acest sens, cele mai recomandate produse sunt gamele profesionale de dezinfectanti profesionali pentru igienizarea corecta a mainilor.

O alta solutie foarte buna pentru spatiile medicale este reprezentata si de covorasele profesionale dezinfectante. Fiind recomandate pentru o multitudine de zone medicale, covorasele profesionale dezinfectante asigura o igienizare profesionala a spatiilor si o curatenie de lunga durata.

Covorasele de tip Sticky Mat au o eficienta de 99,9% atunci cand sunt utilizate si aplicate corect si cand straturile sunt curatate de uzura. Acestea au un sistem de eliminare a prafului si a impuritatilor certificat ISO.

Mai mult decat atat, in orice tip de institutie, dar mai ales intr-un spital, consumul de materiale de unica folosinta, consumabile de hartie, detergenti, dezinfectanti si alte tipuri de deseuri este unul foarte ridicat.

Astfel, cantitatea de deseuri emisa de un astfel de spatiu este considerabil mai mare decat in alte spatii, iar depozitarea deseurilor si reciclarea lor trebuie realizata in cele mai bune conditii, pentru a nu raspandi in afara spitalului microbii.

Pentru spatii cu cantitati atat de mari de materiale de reciclat, se recomanda pubelele de gunoi si containerele de mari dimensiuni, iar pentru interior, se recomanda cosurile de gunoi din inox, care pot fi spalate si dezinfectate ori de cate ori situatia o impune.

Astfel, se asigura pastrarea normelor de igiena pentru spatii atat de importante pentru sanatate.

Curatenia in interiorul spitalelor si clinicilor medicale este primul pas spre tratarea corespunzatoarea a pacientilor si de aceea este esential sa se foloseasca echipamente de curatenie moderne si produse de curatenie profesionale, cu eficienta ridicata.

Toate produsele trebuie sa fie special concepute pentru a fi manevrate cu usurinta si pentru a simplifica intregul proces.

Astfel, toata energia personalului medical se poate indrepta integral spre nevoile medicale ale pacientilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#curatenie spital, #firma curatenie , #spital