Scandalul dezinfectantilor: Hexi Pharm a oprit productia. Cand afla daca au fost sau nu diluati

Joi, 05 Mai 2016, ora 14:01
3407 citiri
Scandalul dezinfectantilor: Hexi Pharm a oprit productia. Cand afla daca au fost sau nu diluati
Foto: site Hexi Pharma

Hexi Pharma a oprit productia si distributia dezinfectantilor asupra carora exista suspiciuni ca ar fi fost diluati si a trimis probe in Germania, pentru efectuarea de analize, a anuntat joi purtatorul de cuvant al firmei.

Intr-o interventie telefonica la postul B1TV, Loredana Albu, purtatorul de cuvant al firmei, a subliniat faptul ca "nimeni nu a fost in pericol nicio secunda" si ca nu trebuie declansata o isterie generala care sa ii faca pe bolnavi sa nu se mai duca la spital.

Totodata, purtatorul de cuvant al firmei a precizat ca "produsele incriminate, Thor si Suprasept, se folosesc pentru podele si nu pentru instrumentar".

"Se mai spala si usi cu ele, dar nu se folosesc in niciun caz pentru instrumentar. Instrumentarul e dezinfectat cu alte produse si apoi trimis la sterilizare. Nu stim sigur daca a fost o problema, verificam, o luam in calcul, de aceea s-a oprit productia (...) S-au luat probe din mai multe loturi, s-au trimis spre analiza in Germania, din loturile pe care le aveam in depozit", a declarat Loredana Albu.

Intrebata daca dezinfectantii ar fi putut fi diluati in timpul procesului de productie, aceasta a spus ca deocamdata nu se stie.

"Nu stim, daca am fi stiut, v-am fi spus de la inceput si am fi facut ceva in privinta asta (...) E posibil sa fi fost o problema singulara. Nu stim cand a fost produs (lotul despre care jurnalistii au scris ca a fost diluat, n.red.), de aceea verificam. Am comunicat acum cateva zile, chiar la inceputul scandalului: s-a oprit si productia, si distributia in acest moment", a adaugat aceasta.

Totodata, Loredana Albu a subliniat faptul ca produsele respective sunt atat de concentrate incat trebuie diluate in spitale, proportia fiind de 1 litru de dezinfectant la 400 de litri de apa.

"S-a oprit productia pana suntem siguri ca totul e in regula", a afirmat purtatorul de cuvant, precizand ca rezultatele asteptate din Germania vor veni "in doua saptamani".

Caracatita Hexi Pharma: Firma care avea acces la actele spitalelor, dar le vindea si mopuri si sare

Parchetul General a deschis un dosar penal in urma investigatiilor de presa care au scos la iveala ca dezinfectantii folositi in spitalele din Romania au o concetratie mult diminuata.

Dosar penal in cazul dezinfectantilor diluati folositi in spitale

Totodata, ancheta efectuata de Ministerul Sanatatii arata ca exista anumite nereguli, dar ministrul Patriciu Achimas Cadariu a dat asigurari ca situatia este sub control si ca pacientii nu sunt in pericol.

Scandalul dezinfectantilor Ministrul Sanatatii: Pacientii sunt in siguranta in acest moment

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Hexi Pharma dezinfectanti analize Germania, #dezinfectanti diluati , #spital