Scandalul dezinfectantilor: Premierul Ciolos, intalnire cu Ministrul Sanatatii - Cand se fac publice primele concluzii

Marti, 03 Mai 2016, ora 19:04
2888 citiri
Scandalul dezinfectantilor: Premierul Ciolos, intalnire cu Ministrul Sanatatii - Cand se fac publice primele concluzii
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

In contextul in care a iesit la iveala ca dezinfectantii care au ajuns in sute de spitale din Romania au o concentratie mai mica decat cea prevazuta, demarandu-se controale si o ancheta, premierul Dacian Ciolos a venit, marti, cu cateva lamuriri.

Control la Institutul Oncologic Bucuresti - Reactia conducerii: Se fabuleaza in legatura cu dezinfectantii

Dacian Ciolos scrie intr-o postare pe Facebook ca s-a intalnit marti cu ministrul Sanatatii, abordand aceasta problema. Acesta sustine ca a fost pus la curent cu stadiul anchetei si anunta ca primele rezultate ale anchetei vor fi facute publice miercuri, 4 mai, in cadrul unei videoconferinte.

"M-am intalnit azi la sediul Guvernului cu Patriciu-Achimas Cadariu, ministrul Sanatatii, si am discutat despre o serie de probleme ale sistemului medical.

Ministrul Cadariu mi-a prezentat stadiul anchetei in cazul dezinfectantilor din spitale si am cerut urgentarea clarificarii acestei probleme de siguranta sanitara pentru ca pacientii sa se indrepte in continuare cu incredere spre spitalele care apartin sistemului public de sanatate.

De asemenea, ministrul Sanatatii m-a informat asupra masurilor luate pana acum si i-am cerut sa comunice cat mai repede si in mod sistematic etapele administrative care au fost parcurse pana in prezent dar si sa continue cercetarile si sa se asigure ca viata pacientilor nu este pusa in pericol.

Inca de la inceputul mandatului am fixat Sanatatea ca prioritate zero in agenda mea si a Guvernului si ii asigur pe toti cetatenii ca nu voi accepta jumatati de masura in acest domeniu vital", scrie Ciolos.

Scandalul dezinfectantilor: Hexi Pharma, contrazisa de o noua analiza. Reactia firmei (Video)

In ceea ce priveste comunicarea primelor concluzii, pe site-ul Ministerului Sanatatii se arata: " (...) in cadrul videoconferintei de maine, 4 mai 2016, cu Directiile de Sanatate Publica din tara, acestea vor comunica rezultatele primelor teste de autocontrol si sanitatie dispuse de ministrul Sanatatii la data de 28 aprilie".

Scandalul dezinfectantilor din spitale: Patronul Hexi Pharma sugereaza ca s-ar dori scoaterea firmei de pe piata

Ministrul Sanatatii a dispus Corpului de Control, marti, efectuarea unei anchete in ceea ce priveste contractele de achizitii incheiate de Institutul Oncologic Bucuresti cu firma producatoare a dezinfectantilor in cauza (Hexi Pharma), dar si cu alti agenti economici, care pot avea legatura cu ancheta in cazul biocidelor.

Rezultatele anchetei Corpului de Control vor fi transmise Parchetului General. De asemenea, ministrul Sanatatii are in vedere extinderea anchetei pe marginea procedurilor de contractare si achizitii si la alte unitati spitalicesti, se arata pe site-ul Ministerului Sanatatii.

Ministerul Sanatatii face controale dupa ancheta de presa referitoare la dezinfectantul din spitale

Scandalul a izbucnit dupa ce jurnalistul Catalin Tolontan a publicat pe site-ul sau o ancheta din care reiesea ca dezinfectantii furnizati de Hexi Pharma spitalelor au concentratii mai mici decat cele inscrise pe eticheta. Analize ulterioare au aratat ca este vorba de o concentratie de 10 ori mai mica.

In acest context, ministrul Sanatatii Patriciu Achimas-Cadariu a anuntat saptamna trecuta ca a fost dispus controale la mai multe spitale din tara, iar Hexi Pharma a demarat o ancheta interna, in timp ce Parchetul General s-au autosesizat in acest caz.

A.S.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Ciolos scandal dezinfectanti, #concluzie ancheta dezinfectanti spitale, #scandal dezinfectanti spitale, #controale spitale dezinfectanti , #spital