Se linistesc apele la CNAS? Vezi primele declaratii ale noului sef

Vineri, 14 Iunie 2013, ora 16:39
1920 citiri
Se linistesc apele la CNAS? Vezi primele declaratii ale noului sef
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta, a semnat, vineri, decretul de numire a europarlamentarului PNL Cristian Busoi la conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), dupa ce, joi seara, anuntase ca il propune pe acesta la sefia institutiei.

Decizia a fost luata in conditiile in care, tot joi seara, fostul sef CNAS Doru Badescu a demisionat din functie, arata Mediafax.

Cristian Busoi a declarat, vineri, ca frauda va putea fi putea fi oprita prin sistemele electronice si ca taxa clawback este o decizie politica a Guvernului. Acesta a mai mentionat ca va avea o discutie detaliata cu prim-ministrul legata de masurilor ce vor fi luate in continuare la CNAS.

Ponta: Presedintele CNAS si-a dat demisia (Video)

"Nu am avut pana la ora acestei inregistrari o discutie mai detaliata cu domnia sa (premierul Victor Ponta - n.red.) de aceea chestiuni legate de prioritati si de actiuni si declaratii pe aceasta tema le voi face dupa ce ma voi consulta cu domnul prim-ministru si cu domnul ministru al Sanatatii", a precizat acesta.

Busoi a mentionat totusi ca "decizia legata de taxa clawback nu e o chestiune care tine exclusiv de CNAS, ci e o decizie politica a Guvernului si in primul rand a Ministerului de Finante si a Ministerului Sanatatii".

Referitor la dosarul electronic de sanatate care ar putea fi implementat de la 1 ianuarie 2014, europarlamentarul liberal a spus ca acesta va duce la o gestionare mai buna a resurselor din sistemul de sanatate.

"E foarte important ca in cel mai scurt timp dosarul electronic de sanatate sa fie operational pentru ca va fi de ajutor si pacientilor si sistemului si felului in care sunt gestionate resursele putine pe care le avem pentru sanatate", a precizat Busoi.

Totodata, seful CNAS a fost intrebat cum isi propune sa combata fraudarea retetelor prescrise de medici, in contextul in care mai multe retele care comiteau astfel de infractiuni au fost destructurate recent.

"Cred ca atunci cand vom avea cu adevarat implementate intrutotul sistemele informatice va fi mult mai greu de fraudat sistemul de sanatate si in ceea ce ma priveste voi sustine si voi coopera intrutotul pentru a stopa acest fenomen cu organele specializate ale statului, daca voi fi numit in aceasta functie", a raspuns acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Cristian Busoi sef CNAS, #Cristian Busoi CNAS, #Victor Ponta Cristian Busoi, #Cristian Busoi dosar electronic , #spital