SMS dat de un medic catre un pacient: Ai atat de putin timp sa te mai bucuri de viata. Hai pa, nesimtitule

Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 19:38
10008 citiri
SMS dat de un medic catre un pacient: Ai atat de putin timp sa te mai bucuri de viata. Hai pa, nesimtitule
Foto: Arhiva

Ionel Mircu, un medic de familie din Cluj, a socat opinia publica dupa ce i-a transmis un mesaj revoltator unui pacient bolnav de cancer.

"Considera toate concediile si ajutoarele acordate tie si nevestei un cadou. Ai atat de putin timp sa te mai bucuri de viata. PS. Hai pa, nesimtitule", a fost mesajul transmis de medic catre pacient, dupa ce acesta din urma a decis sa isi schimbe medicul de familie, arata Ziar de Cluj.

Barbatul de 57 de ani a fost diagnosticat cu tumora la creier, iar dupa ce a fost supus mai multor interventii chirurgicale, tratamente si pus pe drumuri de medicul de familie, acesta a decis sa isi retraga dosarul de la Ionel Mircu si sa mearga la alt doctor.

Mai exact, pacientul a avut nevoie de mai multe bilete de trimitere, insa dupa ce i-a dat doua, medicul i-a spus sa nu se mai intoarca dupa al treilea.

Anuntati despre situatia barbatului, medicii Spitalului de Neurochirurgie din Cluj au fost binevoitori si l-au internat in regim de urgenta fara actul medical. Apoi, omul a fost diagnosticat cu tumora la creier si operat de doua ori in spital, unde a ramas internat timp de 18 zile.

Dupa operatie, familia pacientului a apelat din nou la medic pentru a-i da reteta pentru medicamente, insa s-au lovit de un nou refuz.

"Ne-a spus ca nu poate sa prescrie reteta pentru ca nu stia perioada tratamentului, si am fost trimisi, din nou, la spital. De compensarea medicamentelor, nici nu se mai punea problema, ne-a spus ca pentru noi nu sunt o problema banii", a declarat fiica bolnavului.

Dupa acest incident, familia s-a decis sa ia fisa medicala si sa mearga la un alt medic. Si de data aceasta s-au lovit de un refuz, iar a doua zi pacientul a primit mesajul de mai sus.

Reactia medicului

"Domnul Milu este bolnav. A suferit o operatie pe creier. Poate nu este in toate facultatile mintale. Eu nu stiu despre ce vorbiti dumneavoastra. Nu este pacientul meu, l-am scos de pe liste in urma cu ceva timp", a spus medicul cand a fost contactat telefonic.

Presedintele Colegiului Medicilor din Cluj, dr. Aurel Bizo, considera mesajul "incalificabil" si a anuntat ca medicul de familie clujean va fi cercetat.

Ce spune Ministerul Sanatatii

"Medicul trebuie sa fie uman inainte de toate. Sa fie un bun profesionist. Umanitatea e greu sa fie invatata la scoala, e o trasatura a oamenilor. E o datorie a societatii sa excludem astfel de comportamente din breasla medicilor. Va fi un avertisment pentru cei care aleg sa aiba un astfel de compotament. Nu exista absolut nicio scuza pentru acest comportament", a declarat Adrian Pana, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, la Realitatea TV.

Si Raed Arafat i-a transmis pacientului scuze in numele Ministerului Sanatatii.

"Este dreptul pacientului sa aleaga la ce medic vrea sa mearga, nu trebuie sa il faci sa se simta prost, e dreptul pacientului sa mearga sa intrebe si alt medic. Pacientul poate sa il reclame, e de domeniul colegiul medicilor. Imi pare foarte rau. Ne cerem scuze in fata pacientului", a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#sms doctor pacient cancer, #mesaj doctor pacient cancer, #mesaj doctor pacient bolnav , #spital