Spitalul de Arsi, amendat cu 30.000 de lei pentru nereguli, in decembrie

Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 15:36
1144 citiri
Spitalul de Arsi, amendat cu 30.000 de lei pentru nereguli, in decembrie

Spitalul de Arsi a fost amendat cu 30.000 de lei in decembrie 2013, dupa ce la un control au fost gasite nereguli la evidenta cazurilor, la foile de observatie si la raportarile catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, a declarat, vineri, presedintele CNAS, Radu Tibichi.

"Mi s-a spus ca la controlul din decembrie 2013 au fost descoperite nereguli, pentru care spitalul a fost sanctionat cu 30.000 de lei, respectiv unu la suta din valoarea de contract", a declarat presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Radu Tibichi a precizat ca neregulile constatate la controlul facut in decembrie 2012 la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri vizau aspecte legate de evidenta cazurilor, anumite probleme la foile de observatii sau la raportarile catre CNAS.

Perchezitii la Spitalul de Arsi: Conducerea, anchetata pentru operatii estetice ilegale

Presedintele CNAS a adaugat ca, in cazul in care exista suspiciuni cu privire la fapte de natura penala, acestea sunt semnalate organelor competente.

Intrebat daca situatia de la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri a fost sesizata organelor de ancheta de catre CNAS, Radu Tibichi a spus ca in acest caz a facut altcineva sesizarea.

Persoane din conducerea Spitalului de Arsi, unde vineri au loc perchezitii, sunt vizate in ancheta privind internarile in baza unor diagnostice false si realizarea ilegala a unor operatii estetice, acestea urmand sa fie audiate la Politia Capitalei, au declarat surse judiciare.

Perchezitii la Spitalul de Arsi: Astarastoae - Ma deranjeaza, se puteau face si fara mediatizare

Surse din randul anchetatorilor au precizat ca la Politia Capitalei vor fi audiati angajati de la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, printre care sunt medici si asistente medicale, invinuiti si martori. Astfel, la Politia Capitalei ar urma sa vina pentru a da declaratii, in calitate de invinuiti sau de martori, peste 40 de persoane.

Liposuctii, vaginoplastii, implant mamar si fesier, decontate de stat

Anchetatorii au fost sesizati in 2012 de Directia de Informatie si Protectie Interna ca la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri au loc fraude privind modul de internare al unor pacienti, iar ulterior a existat si un denuntator, al carui caz este cuprins in ancheta, au spus sursele judiciare.

Politistii si procurorii bucuresteni au descins, vineri dimineata, la 23 de adrese, dar si la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala, fiind vizate 26 de persoane, majoritatea cadre medicale, suspectate ca faceau internari in baza unor diagnostice false si realizau ilegal operatii estetice in spitale.

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus, in cursul lunii aprilie, inceperea urmaririi penale in acest caz, fata de 26 de persoane, pentru comiterea, dupa caz, a infractiunilor de luare de mita, dare mita, inselaciune sau fals intelectual.

Perchezitii la Spitalul de Arsi - sesizarea, facuta de DIPI si un denuntator (Video)

Vineri, anchetatorii au facut 23 de perchezitii in Bucuresti, inclusiv la un spital public, arata Parchetul Tribunalului Bucuresti, intr-un comunicat de presa.

Persoanele vizate in acest caz sunt suspectate ca internau fara drept persoane, prin atribuirea unui diagnostic fals, ca foloseau fara drept logistica spitalului si realizau operatii estetice - liposuctii, vaginoplastii, implant mamar, implant fesier - in timpul programului de lucru, a precizat Parchetul Tribunalului Bucuresti.

De asemenea, persoanele vizate in ancheta ar fi cerut mita sume importante de bani, pentru efectuarea operatiilor si ca ar fi decontat ilegal serviciile medicale, in baza diagnosticelor false, in dauna Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Perchezitii la un spital din Bucuresti - luare de mita si operatii estetice neautorizate

Surse judiciare au declarat ca printre persoanele vizate sunt si 16 medici, suspectati de diagnostic fals, inselaciune, fals intelectual si luare de mita.

Cadrele medicale care ar fi realizat in spital operatii estetice, cereau pentru aceste interventii sume mult mai mici decat pretul pietei, pe care le incasau direct. Spre exemplu, pentru o rinoplastie se percepea aproximativ 5.000 de lei, iar pentru un implant mamar, aproximativ 2.500 de euro, au precizat sursele citate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Spital Arsi amendat nereguli, #perchezitii spital Arsi Bucuresti, #Spital Arsi operatii estetice , #spital