Spitalul de Urgenta din Craiova a fost sanctionat, dupa ce pacientii s-au plans de gandaci si aglomeratie

Joi, 01 Noiembrie 2018, ora 10:11
2970 citiri
Spitalul de Urgenta din Craiova a fost sanctionat, dupa ce pacientii s-au plans de gandaci si aglomeratie
Foto: Arhiva Ziare.com

Spitalul de Urgenta din Craiova, unde mai multi parinti s-au plans ca mamele impart patul cu copiii, ca nu sunt perne, iar insectele isi fac loc printre pacienti, a fost sanctionat de Directia de Sanatate Publica (DSP) Dolj.

O echipa a DSP Dolj a mers la Spitalul de Urgenta Craiova, dupa ce parintii copiilor internati in Sectia de Pediatrie s-au plans de conditiile improprii de igiena.

Potrivit DSP Dolj, echipa de control nu a gasit gandaci, asa cum au spus parintii pe retele de socializare, insa numarul mare de pacienti si de insotitori a fost un motiv pentru ca unitatea medical sa fie sanctionata cu amenda in valoare de 5.000 de lei.

"Au fost in control colegii mei, nu au gasit gandaci, dar au gasit supra-aglomerare. Deci ce se intampla: cele doua sectii de pediatrie sunt pe un etaj. Una este in igienizare si functioneaza la 30% din capacitate si din cauza asta e o supra-aglomerare acolo. S-au dus colegii mei, au gasit un numar de insotitori mai mare decat paturile de insotitori si au dat amenda.

Vorbim despre 5.000 de lei si ei oricum aveau planificata igienizarea sectiei 1 de pediatrie, urmeaza sa intre si in sectia 2, de unde au fost reclamatiile. A coincis si cu numarul crescut de viroze si au fost si solicitari foarte multe, dar ei nu trebuiau sa interneze mai mult decat numarul de paturi pe care il au", a declarat, joi, Stefan Popescu, purtatorul de cuvant al DSP Craiova.

La Spitalul de Urgenta din Craiova a izbucnit un scandal la inceputul acestei saptamani, dupa ce mai multi pacienti s-au plans Facebook de faptul ca in sectia de pediatrie a unitatii spitalicesti s-au gasit gandaci si conditii improprii de igiena.

Insotitorul unei mame internate cu copilul ei in Spitalul de Urgenta din Craiova a postat pe Facebook, la inceputul saptamanii, o fotografie despre care sustine ca a fost facuta in sectia de Pediatrie a unitatii spitalicesti.

"Spitalul nr. 1 de urgenta Craiova 2018, sectia pediatrie. Cum este posibil in secolul 21 sa existe intr-un spital de urgenta asemenea conditii, asemenea paturi vechi de peste 30 ani, sa dormi cu copilul intr-un pat de 1500x800 daca este si atat, fara perne, fara paturi. Numai de furat sunteti buni, dar sa modernizati un spital nu vreti ca nu va mai saturati de bani. Femeile muscate de fel si fel de ganganii, un miros insuportabil in saloane... Fara un frigider sa iti pui mancarea, fara un dulap sa iti pui hainele", a scris insotitorul unei mame internate.

Iata cateva dintre problemele cu care s-au confruntat recent pacientii din Romania:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#spital Craiova sanctionat, #probleme spitale Romania , #spital
Comentarii