Ziare.com

Spitalul "Marie Curie" deschide sectie de chirurgie cardiovasculara pentru copii

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 23:05

   

Spitalul "Marie Curie" deschide sectie de chirurgie cardiovasculara pentru copii
La propunerea ministrului Sanatatii, Ritli Ladislau, membrii Executivului au aprobat suplimentarea cu 70 de posturi a personalului de la spitalul "Marie Curie", in vederea deschiderii unei sectii de chirurgie cardiovasculara pentru copii.

Premierul Emil Boc a salutat miercuri decizia, apreciind ca vor fi salvate astfel mai multe vieti, cu costuri mult mai reduse decat cele presupuse de interventii in strainatate.

"Ideea este urmatoarea: cu banii pe care ii platim in strainatate pentru a putea opera un copil sau doi, putem sa realizam aici sute de operatii, pentru ca avem tehnologia, avem expertiza de specialitate", a spus Boc.

Ministrul de resort, Ritli Ladislau, a precizat ca, din cei 70 de noi angajati, sapte vor fi medici. "Aparatura este extrem de performanta, iar costul unei operatii este incomparabil mai mic decat in strainatate", a explicat ministrul Sanatatii.

Sursa: rNews

Articol citit de 1138 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cardiologia

doamne ajuta. este o initiativa extradordinara. foarte utila informatia. am observat ca in ultima vreme cardiologiei i se acorda din ce in ce mai multa atentie. anul trecut am ajuns cu o tahicardie la un spital privat din brasov, clinicco se numeste,specializat pe afectiuni ale inimii si am fost impresionata. parca nu eram in romania

 

noroc

si eu am avut chiar pot sa zic noroc sa ajung la clinicco din brasov cu niste probleme de inima.din fericire nu foarte grave. foarte bun spitalul si doctori extraordinari. www.clinicco.ro e site-ul lor.merita sa vedeti ce se face acolo


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor