Spitalul Monza il da in judecata pe italianul pe care l-au primit sa opereze la ei, desi avea 8 clase

Marti, 05 Februarie 2019, ora 13:50
8314 citiri
Spitalul Monza il da in judecata pe italianul pe care l-au primit sa opereze la ei, desi avea 8 clase
Foto: Arhiva Ziare.com

Grupul Monza Romania a a oferit, marti, o prima reactie in scandalul declansat de un italian care, desi avea doar 8 clase, a pretins ca este chirurg si a operat in mai multe clinici din tara.

Grupul anunta ca va coopera in investigatie si ca il va da in judecata pe Matteo Politi.

"Grupul Monza Romania anunta ca exista toata deschiderea din partea institutiei, in legatura cu investigatia care il priveste pe Matteo Politi.

Grupul Monza se declara parte lezata in acest context si a initiat demersurile judiciare necesare impotriva lui Matteo Politi", precizeaza unitatea spitaliceasca intr-un comunicat de presa remis marti Ziare.com.

Sursa citata precizeaza ca Matteo Politi este cel care a cerut o colaborare cu Grupul Monza, pentru o interventie chirurgicala, aceasta fiind singura operatie realizata de pretinsul medic in spital.

"Acesta a solicitat o colaborare, in decembrie 2018, cu Grupul Monza pentru o interventie chirugicala a unei paciente a lui Matteo Politi. In vederea acestei colaborari, Matteo Politi a prezentat actele necesare, inclusiv parafa de medic eliberata de Directia de Sanatate Publica.

Mentionam ca a fost realizata o singura interventie chirurgicala. Interventia chirurgicala a avut loc la Centrul Medical Monza, in luna decembrie 2018, pentru o pacienta careia Matteo Politi ii oferise, in prealabil, consultatie preoperatorie intr-o alta institutie medicala.

Niciun alt pacient al Grupului Monza nu a fost consultat sau operat de catre Matteo Politi", se mai arata in document.

De asemenea, se mai arata ca intreaga echipa a Grupului Monza Romania va lucra in stransa legatura cu toate institutiile implicate in ancheta referitoare acestui caz.

"Pana la aceasta colaborare punctuala, din decembrie 2018, Matteo Politi nu a mai avut nicio alta colaborare cu Grupul Monza (din Italia sau din Romania) ", mai transmite sursa citata.

Libertatea a relatat marti ca un fals medic a operat la clinici private din Romania, sub numele de Matthew Mode, fara a avea studii medicale, desi conform CV-ului absolvise universitati prestigioase.

Publicatia arata ca barbatul, pe numele real Matteo Politi, are 8 clase si a fost valet de parcare.

Citeste si Cazul falsului chirurg italian care a operat in Romania: Ce spun Sorina Pintea si Colegiul Medicilor

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#reactie spital Monza chirurg italian, #chirurg fals Romania reactie spital Monza , #spital