Spitalul ''Victor Babes'' are pentru prima data o sectie de terapie intensiva

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 19:01
2789 citiri
Spitalul ''Victor Babes'' are pentru prima data o sectie de terapie intensiva
Foto: Pagina personala Facebook Sorin Oprescu

Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale "Victor Babes" are pentru prima data o sectie de Anestezie Terapie Intensiva (ATI).

Spatiul destinat organizarii sectiei a fost amenajat cu fonduri de la Primaria Generala, unitatea fiind una dintre cele 21 unitati sanitare ale primariei.

Suma alocata de Primaria Capitalei pentru achizitionarea unor aparate medicale pentru departamentul de Terapie Intensiva a fost de 53.360 lei si consumabile in valoare de 26.350 lei, necesare unei bune functionari.

Prof. dr. Sorin Oprescu, edilul sef al Capitalei a declarat, cu prilejul vizitarii departamentului, ca spitalul beneficiaza de unitate independenta de ATI dotata la cele mai inalte standarde.

"Singurul lucru care ii mai lipseste este un rinichi artificial pentru dializa, pe care speram sa-l avem in scurt timp. Am investit si vom continua sa investim in domeniul medical, asa acum am facut si cu alte spitale aflate in administrarea municipalitatii, astfel incat bucurestenii sa beneficieze de tratamente medicale la standarde europene. Cred ca am inteles cu totii ca daca stam si ne plangem ca nu sunt bani, nu se rezolva nimic, important e cum reusim sa gestionam banii pe care ii avem, pentru confortul si in interesul bucurestenilor", a subliniat primarul general.

Referindu-se la specialisti, el a spus ca acestia vor fi asigurati, in prezent sectia lucrand cu doi medici anestezisti.

Intre proiectele sale in domeniul sanatatii, primarul general a mentionat amenajarile si dotarile de la Spitalele Coltea, Filantropia, Foisor, toate pentru ca bucurestenii sa beneficieze de asistenta medicala la standarde europene.

"Am un plan de dezvoltare a Capitalei pentru a face viata frumoasa bucurestenilor. Se vor finaliza lucrarile la strazile din Centrul istoric, la cele de patrundere si de iesire din Bucuresti si vom fi atenti la serviciile necesare bucurestenilor, cele medicale de canalizare, apa", a subliniat edilul sef al Capitalei.

In ceea ce priveste subventia pentru caldura, acesta a mentionat ca pana la sfarsitul anului nu va fi o problema, dar daca din ianuarie se scumpeste caldura, atunci va fi.

Sorin Oprescu s-a referit si la necesitatea acceptarii cererii de taiere a penalitatilor in suma de 8.000 de miliarde lei.

Ideea infiintarii compartimentelor de Terapie Intensiva in spitalele de boli infectioase a aparut in anul 2005, cu ocazia epidemiei de gripa aviara, ca urmare a contagiozitatii si severitatii formelor clinice de gripa aviara.

In Romania au fost infiintate 8 compartimente de terapie intensiva in spitalele de boli infectioase, dintre care doua in Bucuresti, la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Dr. Victor Babes" si la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals", a precizat prof.dr. Emanoil Ceausu, managerul unitatii.

Echipamentele au valorat aproximativ 4 milioane de lei

Echipamentele necesare dotarii au fost achizitionate printr-un program al Bancii Mondiale, fiind livrate si instalate in perioada 2010 - 2011. Valoarea dotarilor este de aproximativ 4 milioane de lei.

Prof. dr. Emanoil Ceausu a explicat ca pana acum bolnavii cu boli infectioase grave erau trimisi in alte clinici pentru ca spitalul nu avea terapie intensiva.

"Era foarte necesara aceasta sectie intrucat Spitalul "Victor Babes"este singura unitate in care se trateaza bolile tropicale. Aproape in fiecare an sunt internati aici bolnavi care vin din alte tari pentru suferinte care la noi au fost eradicate, precum holera, malaria sau febra galbena", a spus profesorul Ceausu.

De asemenea, in aceasta sectie sunt internate cazurile de infectii severe, septicemii, encefalopatii, gripe sau meningite, forme grave. Unitatea dispune de patru saloane pentru pacienti critici cu cate doua paturi tip ATI , minilaboratoare pentru analize 24 din 24 de ore, aparatura specifica acestor sectii intre care ventilatoare, ecografe, monitor pentru functii vitale, analizor sange cu gaz, statie centrala de monitorizare, seringi automate, defibrilator cu monitor, fibroscop.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#sectie terapie intensiva, #spital victor babes bucuresti , #spital