Teste pe care orice roman si le poate face singur, cu kituri de la farmacie

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 22:56
14208 citiri
Teste pe care orice roman si le poate face singur, cu kituri de la farmacie
Foto: Arhiva/Ziare.com

Romanii se pot testa de acum singuri pentru a afla daca au colesterolul crescut, daca sunt alergici, anemici sau intoleranti la gluten sau daca au Helicobacter pylori. Aceste teste pot fi facute acasa, cu ajutorul unor kituri medicale pentru autotestare.

Aceste kituri au fost lansate in Romania de o companie medicala din Germania.

Testele au o acuratete medicala de peste 94%, se gasesc in farmacii incepand din luna septembrie si ofera rezultate in numai cateva minute. Acestea identifica problemele de sanatate inca de la primele semne, fara a exclude medicul specialist.

Unul dintre teste este cel pentru depistarea alergiilor la par de pisica, polen de iarba si acarieni, care se adreseaza persoanelor ce prezinta simptomele tipice alergiilor - stranut, nas infundat sau ochi iritati -, dar nu stiu cu exactitate la ce anume sunt alergice. Testul se face prin analiza unei picaturi de sange, iar rezultatul este gata in 30 de minute.

Testul pentru preventia afectiunilor stomacale, care evidentiaza daca organismul este purtator al bacteriei Helicobacter pylori, se adreseaza tuturor oamenilor care isi doresc sa isi mentina sanatatea organismului sub control. Testul se face prin analiza unei picaturi de sange, iar rezultatul poate fi citit in zece minute.

Testul pentru preventia bolilor intestinale se adreseaza mai ales persoanelor cu varsta de peste 45 de ani. Acest test ajuta la depistarea sangerarilor din scaun, care pot semnala chiar si incipienta cancerului colorectal. Pentru acest test este nevoie de o proba de scaun. Rezultatele pot fi citite in cinci minute.

Testul pentru determinarea nivelului ridicat de colesterol este mai ales recomandat persoanelor cu varsta de peste 35 de ani, femeilor care au luat anticonceptionale pentru mai mult timp, precum si fumatorilor. Utilizand kitul pentru autotestare "colesterol" se poate afla, rapid si sigur, daca nivelul colesterolului este normal sau nu, caz in care este necesara schimbarea stilului de viata si a dietei. Testul presupune prelevarea unei probe de sange, iar rezultatul este gata in trei minute.

Testul pentru confirmarea carentei de fier se adreseaza mai degraba persoanelor care prezinta simptomele tipice: oboseala frecventa, paloarea sau durerile de cap. In cazul in care testul confirma lipsa fierului din organism, specialistii recomanda vizita la medic, care va putea prescrie, pe baza rezultatului testului si a consultatiei, tratamentul potrivit. Pentru acest test este nevoie de prelevarea unei picaturi de sange, iar rezultatul poate fi citit in zece minute.

Testul pentru infectiile tractului urinar confirma prezenta leucocitelor, a nitritilor si a proteinelor si este recomandat persoanelor care prezinta arsuri usoare la urinare sau dureri abdominale. Acest test clarifica rapid si sigur daca este intr-adevar vorba despre o iritatie sau sunt semne ale substantelor asociate tipic cu o infectie. Testul necesita o proba de urina, iar rezultatele sunt gata intr-un minut.

Testul pentru depistarea intolerantei la gluten este de interes pentru cei care prezinta tulburari gastrointestinale frecvente (balonare, diaree), fara o cauza evidenta. Daca, insa, testul este negativ, este importanta investigarea altor posibile cauze, intrucat aparitia constanta a disconfortului poate semnala probleme mai grave. Testul se face printr-o proba de sange, rezultatul fiind gata in zece minute.

Testul de fertilitate masculina este un instrument eficient pentru cuplurile care incearca sa conceapa un copil si se confrunta cu probleme in acest sens. El evidentiaza daca lichidul seminal contine suficienti spermatozoizi pentru conceptie. Acest test necesita o mostra de sperma, iar durata de testare este de sapte minute.

Iata si un altfel de test, pe care il poti face online, care iti arata ce risc de atac de cord sau cerebral ai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#teste alergii acasa, #autestare boli farmacie, #test fertilitate barbati acasa, #test colesterol farmacie, #test carenta fier, #test infectii urinare farmacie , #spital