Ziare.com

Transplantul de inima, reluat in spitalele din Romania

Marti, 18 Iunie 2013, ora 23:16

   

Transplantul de inima, reluat in spitalele din Romania
Transplanturile de cord se vor relua, in Romania, incepand cu 15 octombrie, dupa ce in acest an n-a fost realizata nicio astfel de interventie, a anuntat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Astfel, interventiile chirurgicale vor fi reluate la Institutul Inimii din Targu Mures, dupa ce pe 31 iulie urmeaza sa apara organigrama noului Institut, transmite Digi 24.

"Am convenit ca la sfarsitul lunii iunie sa organizam o intalnire mai ampla la care sa participe presedintii comisiilor de specialitate ale Ministerului Sanatatii, conducerea academiei de stiinte medicale, conducerea agentiei de transplant, manageri de spitale. Intalnirea va incerca, pe langa problemele specifice transplantului, sa clarifice si sa definitiveze proiectele de lege referitoare la salarizarea personalului medical, statutul spitalelor, malpraxis, pachetul de servicii de baza si serviciile suplimentare din asigurari private", a declarat Eugen Nicolaescu.

Pe de alta parte, seful de sectie al Institutului Inimii din Targu Mures, Horatiu Suciu, nu intelege de ce acesta a fost desfiintat.

"Noi intotdeauna ne-am dorit sa reluam cat mai repede procedura, din pacate Institutul a fost desfiintat. Cand ai un singur institut in Romania care face niste proceduri si il desfiintezi, nu stiu de ce se mira lumea ca interventiile nu se mai fac. Transplantul nu e un lucru simplu. Cand desfiintezi institutul si-l faci o sectie, de ce se mai mira lumea? M-as intreba de ce s-a desfiintat pentru ca nu exista niciun argument", a afirmat Suciu.

In ce priveste numarul de transplanturi care se pot face intr-un an, acesta nu poate fi aproximat. Spre exemplu, in acest an au existat 70 de donatori, dar nu ar fi putut fi folosite toate inimile.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 478 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

eu nu inteleg de ce are nevoie domnul doctor

de un institut, ca sa faca transplanturi!l-am auzit cand a comentat, nu a fost convingator, mai bine zis, nu a dat nici un argument, suna a greva! nu avem institut, cu personalitate juridica(!!!!!) nu facem transplanturi!ce treaba o avea personalitatea juridica cu transplanturile, nu a reusit sa lamureasca! cu acea ocazie, am aflat ca sunt doar 2 (doi) doctori in Romania, care fac transplant de inima! Unul e cercetat de DNA, si nu mai are dispozitia necesara, celalalt, nu are institut cu personalitate juridica si asta il streseaza!da nu fac si ei scoala, nu au discipoli, nu mai exista doctori care sa faca asa ceva? M-am gandit la asta, cum e posibil?

 

dragi romani

tratati-va, operati-va cat mai e timp caci daca iar vine pd la putere si atunci chiar v-ati ras cu totii...
anuntati-va prietenii si vecinii ba chiar si pe pedisti ca si ei fac parte tot din regnul animal

Doua Cestii ...

1. Mai exista Acorduu' Prezumat ?
Inventia SINISTRA a lu' Zotta ...

2. Scuterishti cu Pizza, Moto_Tzicklishti cu Moto_Tzickle IEFTINE,
avetzi Grija MARE la Anume_Taximetrani.

Pe Unuu' l-am auzit Io, direct si personal ca EL ii cam loveste pe Alde Ashtia.
NU numai din Sadism In_Nascut.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor