Ziare.com

Umilinta asiguratilor imobilizati pe targi sau in scaun cu rotile: Seful CASMB a dat dispozitie sa fie pusi sa stea la coada, ca el sa poata fura

Vineri, 01 Septembrie 2017, ora 22:08

   

Umilinta asiguratilor imobilizati pe targi sau in scaun cu rotile: Seful CASMB a dat dispozitie sa fie pusi sa stea la coada, ca el sa poata fura
Ovidiu Munteanu, sef CASMB, a dat dispozitie telefonica functionarei care identifica pacientii din ambulante, sa nu se acorde prioritate la coada pentru asiguratii imobilizati pe targi sau in scaun si i-a interzis agentului de la poarta sa mai primeasca pacienti pe targa, se arata in referatul procurorilor cu propunerea de arestare preventiva.

In dosarul decontarilor fictive de servicii medicale la domiciliu procurorii arata ca Marian Burcea, fost sef al CNAS, a "sprijinit grupul infractional" la care a aderat si conducerea CASMB, "in scopul savarsirii infractiunilor de inselaciune, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, fals informatic, abuz in serviciu".

Astfel, in perioada ianuarie 2016 - august 2017, membrii grupului au actionat, pe de o parte, in vederea constituirii in fals a dosarelor medicale ale unor asigurati, decontate, iar, pe de alta parte, pentru intocmirea in fals a raportarilor lunare de servicii medicale, concomitent cu refuzarea cererilor persoanelor asigurate care, in mod real, ar fi avut dreptul sa beneficieze de acest tip de servicii medicale, se arata in referatul procurorilor.

Procurorii DNA consemneaza ca, in ziua de 6 iunie 2017, Lucian Bara (presedintele C.A.S.M.B.) si Ovidiu Munteanu (pe atunci managerul Directiei Relatii Contractuale) au fost indignati de faptul ca o parte dintre asigurati au venit sa depuna personal dosarul la C.A.S.M.B., "situatie in care au hotarat ca nu le vor acorda prioritate in raport cu avocatii care depuneau sute de dosare".

Ulterior, Bara "a respins cererile asiguratilor care au venit adusi de ambulante, desi a vazut ca erau in stare grava si cunostea ca avocatii au depus dosare in numele unor pacienti fictivi", se arata in referat.

Reactia vehementa a lui Lucian Bara este reflectata de convorbirea telefonica pe care aceste o are cu Munteanu:

"Ce dracu a scos curva aia iar... din ambulanta, de acolo? Pai, da, dar nu trebuia sa intre inauntru, frate!", spune Bara, in timp ce Ovidiu Munteanu a incercat sa il calmeze: "Tontu ' ala de la poarta i-a lasat si m-am trezit cu ei la receptie, ce vrei... las ca sunt jos acuma, le ia buletinele si pleaca.... Agentul de la usa are interzis sa mai primeasca targi".

Acelasi Ovidiu Munteanu a dat dispozitie telefonica pentru functionara care identifica pacientii din ambulante sa nu se acorde prioritate la coada pentru asiguratii imobilizati pe targi sau in scaune.

In timp ce persoanele bolnave se aflau la coada, in spatele avocatilor, la ora 09:06:06 si, respectiv, la 09:08:29, "inculpata Costica Maria discuta la telefon pentru intocmirea unor dosare catre persoane care nu solicitasera si nici nu aveau cunostinta in acel moment ca urmeaza sa primeasca ingrijiri medicale la domiciliu", arata procurorii.

Cum erau racolati furnizorii si cat primeau asistentele pentru fiecare pacient

Ei afirma ca la nivelul C.A.S.M.B., inculpatii din dosar, precum si reprezentantii unor societati comerciale fara activitate reala ori legala, aflate in relatie contractuala cu C.A.S.M.B., au constituit o grupare infractionala "in scopul fraudarii fondurilor de asigurari de sanatate".

"Incepand cu luna martie 2017, gruparea infractionala a fost sprijinita si de presedintele C.N.A.S., BURCEA Marian", arata procurorii.

Trei functionare inculpate in dosar au avut rolul de a racola reprezentanti ai furnizorilor autorizati de servicii medicale, interesati in decontarea unor servicii medicale fictive sau nevalidate

Un alt tip de ajutor acordat de inculpate a vizat furnizarea de informatii din bazele de date la care aveau acces pentru ca raportarile false sa nu fie depistate.

"La nivelul C.A.S.M.B. a devenit o practica generala pastrarea unei plaje largi de numere de inregistrare, in vederea antedatarii documentelor", subliniaza DNA, atasand transcrierile unor convorbiri telefonicepe aceasta tema intre cele trei angajate.

"In sprijinul activitatii infractionale, presedintele C.N.A.S., Marian Burcea a dispus ca functionarii din structurile de control sa nu mai deranjeze furnizorii de servicii medicale cu verificarile legale, desi avea cunostinta ca nivelul fraudelor era foarte mare. Totodata, a facut demersuri ca decontarile fictive sa nu mai fie de sesizate oficial. (...) ", arata sursa citata.

In gruparea infractionala, la nivelul furnizorilor de servicii medicale, un rol principal a revenit unui grup de IT-isti specializati in S.I.U.I., respectiv inculpatului lui Razvan-Mihai Mischie, sotiei acestuia si fratelui acestuia, "care au reusit sa coordoneze din locuintele proprii un sistem de raportare in fals a serviciilor medicale pentru circa 10 furnizori, prin accesarea neautorizata a S.I.U.I. si prin folosirea nelegala a semnaturii electronice a doi medici".

Asistentelor li se promiteau cate 100 de lei la fiecare pacient furnizat membrilor retelei, iar o persoana angajata ca agent de vanzari a fost trimisa de mai multe ori la domiciliile pacientilor pentru a le acorda ingrijiri.

Citeste si:


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre dosar CNAS decondari fictive
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 3885 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Tu Dos E

Iata de ce marsava DNA trebuie desfiintata!
Pentru a nu mai divulga afacerile Baietilor Nostrii!!!
Tu Dorel a trecut la actiune!
Toata justitia va depinde de sediul din Kiseleff!

 

mandru ca sunt roman si ca

pa.ra.zitii de la putere ma fura la fiecare mandat! Asa ca para.zi.tilor, voi sa va ocupati de justie si s-o distrugeti ca sa furati voi linistiti!

 
 

 

pesedeul fura de peste tot

dar mai ales de unde crede ca nu se descopera. Mirsav si inuman fura dreptul la alinare a romanilor in suferinta.
Palate, masini de lux, hot couture...fitze de moftangii, cum sa le faca altfel decit prin jaful stampilat de votanti ?

 

E clar

Avem nevoie de modificarea urganta a legilor justitiei si de noi puscarii de lux!
De sanatate si educatie nu avem nevoie deoarece borfasii alesi folosesc aceste servicii din tari civilizate pe care acum le hulesc in mod public !
Mama voastra de comunisti !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor