Val de controale la Spitalul Malaxa dupa dezvaluirile GSP: Managerul ar putea fi dat afara

Luni, 28 Noiembrie 2016, ora 20:36
9432 citiri
Val de controale la Spitalul Malaxa dupa dezvaluirile GSP: Managerul ar putea fi dat afara
Foto: site Spital Malaxa

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, vrea sa trimita Corpul de Control la Spitalul Malaxa din Capitala dupa ce presa a sesizat numeroase nereguli. El a anuntat ca va cere marti acordul Primariei Bucuresti, in administrarea careia se afla unitatea sanitara.

Totodata, edilul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca a trimis la Malaxa propriul Corp de Control si daca vor fi gasite nereguli, managerul va fi inlocuit.

Decizia vine dupa ce jurnalistii de la Gazeta Sporturilor au scris ca managerul spitalului, Florin Secureanu (foto), ar scoate bani din bugetul unitatii medicale in baza unor facturi fictive emise catre o firma din Iasi, care este dizolvata din vara anului trecut, decontand inclusiv inmormantari ale rudelor unor cunostinte din Primarie.

"Este un manager vechi. Nu stiu daca a mai avut astfel de probleme in trecut, am incercat si eu sa aflu daca au mai fost situatii de acest gen si in perioada urmatoare imi voi face o impresie mai clara. Daca cele exprimate in presa se confirma, se argumenteaza in raportul Corpului de control, consecinta este clara: incetarea contractului de management", a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a mai spus ca nu a reusit sa il contacteze pe Florin Secureanu.

"L-am sunat pe domnul manager, dar avea telefonul inchis, l-am sunat de foarte multe ori si eu si consilierul pe probleme de sanatate. Am sunat la spital sa mi se faca legatura si de acolo am aflat ca este in concediu de vineri, ca a trimis solicitare de concediu la ASSMB astazi. Concediul ar trebui sa dureze pana pe 21 decembrie. Dar aceasta cerere de concediu nu poate sa fie o forma legala de zile libere cata vreme nu este aprobata, iar ea trebuia sa fie trimisa la Primaria Generala, la primarul general, cu care managerul are contract, si nu la ASSMB. Nu a venit aceasta cerere de concediu pana in acest moment", a afirmat Firea.

Ea ii cere managerului Spitalului "Nicolae Malaxa" sa puna la dispozitia Corpului de control al primarului documentele solicitate.

"Fac apel si pe aceasta cale ca domnul manager sa nu se ascunda de primarul general si de presa, sa vina la serviciu, sa puna la dispozitie Corpului de control al primarului toate documentele care se solicita, mai ales ca unele sunt din zona financiar-contabila si ele trebuie sa fie verificate, analizate. Solutia nu este sa fugim de problema si sa ne ascundem. Trebuie sa vina sa sustina argumentele domniei sale", a declarat primarul.

Jurnalistii de la Gazeta Sporturilor mai prezinta si inregistrari audio din care reiese ca Secureanu, care conduce spitalul din mai 2007, ii injura si ameninta pe angajatii care sunt practic obligati sa tina o contabilitate dubla.

Potrivit GSP, la Spitalul Malaxa sunt facute mii de retrageri cash din bugetul unitatii medicale, sub forma de plati catre firma RYS Force Company SRL, care a fost infiintata in 2008 si dizolvata de instanta in iunie 2015.

Jurnalistii de la Gazeta Sporturilor au intrat in posesia a doua documente de prestari servicii, pe care figureaza numele unitatii sanitare, facturile, in valoare de 4.850 de lei, respectiv 9.500 de lei, fiind eliberate la inceputul acestui an.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#control spital Malaxa manager , #spital