Vezi ce spitale se desfiinteaza in 2011

Luni, 13 Decembrie 2010, ora 08:12
11513 citiri
Vezi ce spitale se desfiinteaza in 2011

Autoritatile au planuri mari in ceea ce priveste sistemul sanitar romanesc si vor ca, de la 1 ianuarie, spitalele mici, fara suficienti medici si fara dotari, precum si cele retrocedate, sa fie desfiintate.

Mai mult, se pregateste dezvoltarea unor spitale in care sunt ingrijiti toxicomani, asemenea Spitalului "Sf. Stelian", din Capitala.

"Este un spital cu un grad mare de ocupare, iar acum exista multe nevoi

in aceasta zona, intrucat a crescut numarul dependentilor de droguri si etnobotanice", a explicat Marius Savu, directorul Administratiei Spitalelor din cadrul Primariei Capitalei, pentru Romania Libera.

Deocamdata, lista unitatilor medicale neperformante, care trebuie sa sufere transformari, nu este inca finalizata, insa Ministerul Sanatatii promite schimbari de anul viitor, in conditiile in care se risipesc nejustificat fonduri in spitale mici sau vechi.

Schimbarile nu vor fi doar spre binele bugetului de stat, ci si spre binele pacientilor, caci bolnavii vor ajunge direct in clinici capabile sa le rezolve problemele si nu vor mai pierde timpul in spitale orasenesti si municipale, unde afectiunile li se agraveaza.

In Capitala sunt vizate trei spitale ce vor suferi "transformari". Printre acestea se afla si spitalul de dermatologie "Scarlat Longhin", care va fi retrocedat si un numar mare de paturi din aceasta unitate medicala vor fi desfiintate. Paturile si personalul medical vor fi mutate la Spitalul Victor Babes.

Pe lista neagra se afla si Spitalul Caritas, care a fost retrocedat. "Pe acesta il vom inchide definitiv, dar nu vom lasa medicii pe drumuri, ci vom acoperi deficitele din alte unitati. Spre exemplu, sectia de ginecologie a Spitalului Caritas se va muta la Spitalul Malaxa, chirurgia generala va fi transferata in aripa veche de la Spitalul de nefrologie 'Carol Davila', iar medicina interna ar putea fi mutata la Spitalul Victor Babes", a adaugat Savu.

Pe aceeasi lista se afla si o sectie a Spitalului de Pneumoftiziologie "Sf. Stefan", din Capitala, situata pe Sos. Alexandriei. Cladirea a fost retrocedata, iar personalul ei va fi mutat la "Victor Babes".

In ceea ce priveste investitiile, Spitalul Coltea din Bucuresti va fi unul unde se vor baga in continuare sume importante, in vederea dezvoltarii sale. Desi spitalul este inca in constructie, el a devenit deja functional.

Schimbari si in tara

Desfiintarea spitalelor mici nu vizeaza numai Capitala. De exemplu, la Oradea au fost desfiintate doua spitale, Spitalul de Pneumoftiziologie si cel de Neurologie si Psihiatrie. Ambele unitati erau in subordinea Consiliului Local Oradea, iar de anul viitor vor functiona sub forma unor sectii ale Spitalului Clinic "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea.

Si la Cluj ar putea fi desfiintate spitalele municipale din Campia Turzii si Turda, precum si spitalele municipale din Dej si din Gherla, urmand a fi comasate intr-o unitate de primiri-urgente.

Spitalele neperformante vor disparea si la Tulcea, dar si la Macin si Babadag, caci comunitatile nu au bani sa le intretina, iar dotarile lor lasa de dorit.

La Constanta se vor desfiinta sectia de balneofizioterapie a Spitalului Judetean si sectia de oftalmologie, iar in Dambovita dispare Spitalul de TBC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#spitale mici, #desfiintare spital, #investitii spital , #spital