Ziare.com

Bucurestenii pot depune de azi actele pentru ajutorul financiar de 1.000 de lei pentru copiii cu dizabilitati

Marti, 01 August 2017, ora 09:48

   

Bucurestenii pot depune de azi actele pentru ajutorul financiar de 1.000 de lei pentru copiii cu dizabilitati
Bucurestenii pot depune, incepand de marti, actele pentru obtinerea ajutorului financiar de 1.000 de lei acordat copiilor cu dizabilitati, la Complexul de Servicii Sociale Ominis sau in format electronic, pe e-mail, informeaza Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB).

Suma de 1.000 de lei va fi acordata doar prin virament bancar, in fiecare luna, de catre Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti din cadrul Primariei Capitalei, in baza unui dosar.

Dosarul va trebui sa contina:

- certificatul de nastere al copilului in original (pentru copiii de pana la 14 ani) sau buletinul, in cazul celor de peste 14 ani
- actul de identitate al reprezentantului legal
- actul de identitate al celuilalt parinte ori certificatul de deces

- certificatul de casatorie al parintilor sau hotararea de divort
- certificatul de incadrare in grad de handicap
- extrasul de cont
- o cerere tip
- pentru cazurile exceptionale, decizia tutorelui si actul sau de identitate sau hotararea centrului de plasament si actul de identitate al asistentului maternal

Astfel, actele se pot depune la Complexul de Servicii Sociale Ominis din Aleea Turnu Magurele nr. 17A, din Sector 4, de luni pana vineri intre 9.00 si 15.00. De asemenea, acestea pot fi trimise si in format electronic, scanate, in format pdf sau jpeg, pe adresa de e-mail stimulent.copiidizabilitati@gmail.com.

Stimulentul se acorda doar daca beneficiarul are achitate toate obligatiile de plata fata de bugetul local, precum amenzi RATB sau pentru tulburarea linistii publice.

"DGASMB va consulta si prelucra informatiile, inclusiv datele cu caracter personal, inregistrate pe numele solicitantului, in evidentele Ministerului de Finante Publice - Agentia Nationala de Administratie Fiscala", precizeaza DGASMB.

Proiectul de hotarare privind acordarea ajutorului financiar de 1.000 de lei copiilor cu dizabilitati a fost aprobat in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti din 19 iulie, cand primarul Capitalei, Gabriela Firea a promis ca in urmatoarea sedinta municipalitatea va veni cu un proiect asemanator pentru adultii cu handicap.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 1273 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Inca o buna initiativa a Firei!

Nu? Acum sunt curios cum o sa fie privt faptul ca da bani la copiii cu handicap!
Mi se par cam multe acte dar, in definitiv, e vorba de 1000 de lei de dat pe degeaba!

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor