Presa internationala: Reguli dure pentru bonusurile bancilor in UE

Vineri, 08 Octombrie 2010, ora 10:05
1641 citiri
Presa internationala: Reguli dure pentru bonusurile bancilor in UE

Reglementatorii europeni planuiesc implementarea unor restrictii peste asteptari cu privire la platile celor din sistemul bancar, in ciuda ingrijorarilor exprimate de catre oficiali francezi, britanici si spanioli dupa care aceste reguli ar putea face mediul de afaceri din UE mai putin competitiv.

Comitetul European pentru Supervizarea Bancilor - constituit din reprezentanti ai tuturor celor 27 de tari membre UE - s-e intalneste la Londra pentru a implementa regulile de plata dure agreate de catre UE in timpul verii.

Unii reglementatori, care considera ca regulile sunt nepractice, planuiesc sa foloseasca aceasta intalnire pentru a obtine modificarile necesare.

Regulile se vor aplica operatiunilor la nivel mondial ale bancilor bazate in UE dar si sucursalelor europene ale bancilor din afara UE. Grupuri din cadrul industriei bancare au avertizat ca aceste reglementari vor impinge bancile din UE intr-o zona necompetitiva fata de rivalii din Asia si SUA.

Drept raspuns la legislatia UE, care coreleaza nivelul de bonus cu baza de salarizare, noile reglementari impun un raport clar intre bonusuri si salariile de baza.

Raportul considerat acceptabil va depinde, cel mai probabil, de fiecare tara in parte; se va decide local daca este afectata in vreun fel competitivitatea bancilor in corelarea platilor cu riscul si competitivitatea.

Un astfel de raport fix va determina o restructurare a politicilor de de plati la multe banci de investitii si in mod cert va creste costurile fixe deoarece salariile de baza vor fi crescute.

Memebrii Comisiei de Supraveghere sunt de asemenea divizati cu privire la modalitatile de interpretare a limitarilor impuse platilor in sistemul bancar. Directiva UE impune deja ca 60 de procente din bonusuri sa fie reesalonate pentru o perioada de trei ani iar reglementarile Comisiei specifica ca fiecare plata imediata sa fie limitata la de 20 de procente din totalul bonusului.

Insa autoritatile de reglementare britanice si cativa alti reglementatori au argumentat pentru o limitare a platilor la 50 de procente din bonusul total. Batalia ar urma sa fie continuata in cardul consultarilor.

Desi directivele UE impun ca regulile de plata se aplica managerilor seniori si celor ce administreaza riscul, reglementatorii ar putea sa solicite fiecarei tari sa stabileasca un plafon la care sa se limiteze platile. In momentul de fata se aplica celor ce incaseaza bonusuri de peste 500.000 de lire sterline.

Schema actuala contine vesti bune pentru administratorii de avere deoarece permite reglementatorilor nationali sa adapteze regulile pentru a fi proportionale cu sectoarele non-bancare.

Comisia britanica a declarat c ava modifica aceste reguli pentru fonduri speculative si va urmari ca veniturile managementului si orizontul de timp al acestor venituri sa fie compatibil cu cel al investitorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#stiri banci, #reglementari bonusuri banci, #limitare bonusuri banci, #reglementari UE banci , #stiri sociale
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
1. Limitarea transelor de plata se esalonarea platilor bonusurilor. 2. Salariile de baza in bancile de investitii vot fi crescute ca urmare a corelarii bonusurilor cu baza de salarizare.