Demisie la varf in Directia Copilului Galati, dupa afirmatia ca fata plina de sange nu a fost violata

Marti, 06 August 2019, ora 14:17
5127 citiri
Demisie la varf in Directia Copilului Galati, dupa afirmatia ca fata plina de sange nu a fost violata
Foto: Arhiva Pixabay

Directorul adjunct al Directiei pentru Protectia Copilului Galati, Ciprian Groza, si-a dat demisia la solicitarea presedintelui CJ Galati, dupa declaratiile cu ca fata de 14 ani gasita pe strada plina de sange ar fi intretinut voit relatii sexuale cu un baiat de 15 ani.

Potrivit presedintelui CJ Galati, Costel Fotea, Groza si-a dat demisia, marti dimineata, dupa circa 8-9 ani cat s-a aflat in aceasta functie.

"Am cerut demisia directorului general adjunct de la DGASPC pentru acele declaratii, nu e posibil ca un director de la Protectia Copilului sa faca asemenea declaratii. E inacceptabil.

Totodata, am trimis inca de ieri, am semnat un ordin pentru o comisie de ancheta la DGASPC, sa vedem ce s-a intamplat acolo. In urma solicitarii, dimineata si-a dat demisia", a declarat Fotea.

Presedintele CJ Galati a spus ca declaratiile lui Groza sunt "inacceptabile, mai ales ca a fost vorba despre un minor".

"Ancheta nu vizeaza anumite persoane, ci daca s-a respectat modul si procedura, cum a plecat, daca a plecat cu bilet de voie, daca putea lua acest bilet de voie si celelalte chestiuni de functionare. Vizeaza modul cum a functionat, iar daca nu a functionat bine care sunt persoanele responsabile de aceste disfunctionalitati", a mai spus Fotea.

Doi politisti de la IPJ Galati sunt vizati de o ancheta interna dupa aparitia unor imagini in care asista pasiv la momentul aparitiei unei fete de 14 ani, plina de sange, pe o strada din oras.

Reprezentantii Politiei Judetene Galati anuntau ca masurile impotriva celor doi politisti pot fi de la mustrare pana la destituirea din Politie.

Totodata, politistii au intocmit dosar penal pentru intretinere de relatii sexuale cu un minor, fara a avea deocamdata certa informatia ca fata, care provine dintr-un centru de plasament, a fost violata.

Directorul adjunct al DGASPC Galati, Ciprian Groza, spunea ca fata de 14 ani nu ar fi fost victima unui viol si ca ea a afirmat ca ar fi intretinut de buna voie relatii sexuale cu un baiat de 15 ani, pe care l-a numit prietenul sau.

Vezi si Fata plina de sange din Galati i-a spus asistentei de pe ambulanta ca ar fi fost violata

Adolescentul banuit ca a avut relatii sexuale cu fata de 14 ani a fost gasit de politisti, el fiind dus la Parchet pentru audieri. Marti, Politia Judeteana Galati a transmis ca ancheta continua cu baiatul in stare de libertate si ca nu s-au primit inca rezultatele oficiale ale raportului de expertiza medico-legala.

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a anuntat, luni, ca s-au dispus verificari la Sectia 1 Politie din Galati, fiind vizati cei doi politisti acuzati ca nu au acordat ajutor fetei de 14 ani violate, dar si seful sectiei. "Va asigur ca dupa aceasta cercetare vor fi luate cele mai aspre masuri", a transmis ministrul.

Afla si cum au fost pedepsiti politistii care nu au intervenit in cazul fetei gasita plina de sange in Galati

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#fata sange Galati ignorata politisti, #demisie Directia Copilului Galati , #stiri sociale