Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Locuitorii din Giurgiu pot primi acasa legume si fructe

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 13:57
3380 citiri
Locuitorii din Giurgiu pot primi acasa legume si fructe
Foto: ayusveda

Consiliul Judetean Giurgiu prin Centrul de Afaceri Transfrontalier Danubius pregateste in aceasta perioada proiectul "Cosul verde", prin care locuitorii municipiului Giurgiu pot primi acasa, direct de la producatori din judet, fructe si legume.

Directorul Centrului de Afaceri Danubius Giurgiu, Clara Marculescu, a declarat vineri, corespondentului NewsIn, ca proiectul urmareste si sprijinirea producatorilor autohtoni, transmite corespondentul NewsIn.

"Cosul Verde este un proiect care vine in sprijinul producatorilor agricoli din judetul Giurgiu. Dorim sa cream un sistem intre producatori si consumatori, fara intermediari, astfel incat locuitorii orasului Giurgiu sa poata beneficia de fructe si legume proaspete de la tara, fara multe pesticide si insecticide. Aceasta, cu atat mai mult cu cat in judet, avem un bazin legumicol foarte important", a spus Marculescu.

Ea a precizat ca proiectul ar putea demara in maximum doua saptamani, giurgiuvenii care se vor inscrie gratuit in sistem, vor face comenzi si vor plati pentru legume si fructe un pret mai mic decat cel din piata.

"In acest moment contorizam posibilii clienti si municipiul Giurgiu si vreau sa-i informez pe cetateni ca se pot adresa Centrului de Afaceri pentru detalii. Ei trebuie sa se inscrie in acest sistem, iar asta nu costa nimic. De asemenea, giurgiuvenii nu vor fi obligati sa faca o anumita comanda de o anumita suma. Pretul la care giurgiuvenii vor comanda produse este unul de producator, iar legumele si fructele le vor fi aduse acasa", a subliniat Clara.

Proiectul va demara astfel, in aproximativ doua saptamani, dupa ce vor fi identificati si producatorii interesati sa participe la acest proiect.

"Cosul Verde" va functiona pe baza de comanda, o echipa operativa va incheia abonamentele consumatorilor, va prelua comenzile si le va livra la domiciliul clientului.

Pentru inceput, vor in inclusi in proiect producatorii de legume si fructe, urmand a se stabili contacte si cu producatorii de miere, branzeturi, lactate, bauturi traditionale, cereale si rasaduri.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Giurgiu Cosul Verde, #program fructe legume comandate , #stiri sociale