Parinti competenti, copii sanatosi - un program de consiliere dezvoltat de Salvati Copiii

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 23:41
2241 citiri
Parinti competenti, copii sanatosi - un program de consiliere dezvoltat de Salvati Copiii

Organizatia Salvati Copiii Romania deruleaza programul "Parinti competenti, copii sanatosi - Dezvoltare de servicii de parenting in Romania", cu sprijin financiar din Islanda, Liechtenstein si Norvegia, prin Mecanismul Financiar EEA. In cadrul acestui proiect au fost deschise cinci centre de consiliere pentru parinti in Bucuresti, Iasi, Suceava, Targu Mures si Timisoara.

Centrele de consiliere sunt servicii publice gratuite prin care se ofera sprijin si asistenta parintilor in vederea dezvoltarii unui mediu de viata sanatos si echilibrat pentru copiii lor.

Principalele servicii oferite sunt: consiliere individuala si de grup pentru parinti si copii, pregatire si consultanta pentru specialistii din domeniul sanatatii, educatiei si protectiei sociale, precum si activitati de informare si educatie desfasurate in comunitate, la nivel urban si rural.

Centrele beneficiaza de echipe multidisciplinare, formate din psihologi, psihopedagogi, psihiatri, asistenti sociali si asistenti medicali cu specializare in psihologia copilului si adolescentului.

Salvati Copiii Romania, UNICEF si IKEA Romania deruleaza Campania Jucariilor de Plus, care va oferi suport programului de educatie parentala implementat de Salvati Copiii Romania si centrelor multifunctionale pentru educatia timpurie dezvoltate de UNICEF. La fiecare produs pentru copii achizionat din reteaua Ikea, 1 euro va fi donat centrelor de consiliere si asistenta socio-psihologica ale organizatiei Salvati Copiii.

Campania este derulata la nivel global de catre Save the Children, IKEA si UNICEF, in perioada 1 noiembrie - 24 decembrie 2010. Fondurile astfel colectate vor sprijini programele de integrare sociala si scolara derulate de cele doua organizatii non-guvernamentale.

Peste 69% din totalul cazurilor de abuz asupra copilului raportate in anul 2009 sunt cauzate de neglijare, potrivit raportului ANPFDC. Dintre cele 11.686 de cazuri de abuz inregistrate in 2009, 1326 au reprezentat abuz fizic, 1151 abuz emotional, 572 abuz sexual si 8.101 cazuri de neglijare in familie.

In cadrul centrelor de consiliere ale Salvati Copiii sunt inregistrate peste 350 de cazuri pe anul 2010: 88 de abuz emotional, 53 de abuz fizic, 34 de abuz sexual, 21 sunt cazuri de neglijare in familie, 14 de trafic sau risc de trafic si alte 140 de cazuri care implica alte tulburari comportamentale.

Citeste aici mai multe detalii despre centrele de consiliere pentru parinti.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#centre consiliere parinti, #asociatia salvati copiii , #stiri sociale