Povestea femeii care traieste de 16 ani fara bani: A renuntat la cariera pentru a fi om al strazii

Marti, 23 Iulie 2013, ora 17:14
6418 citiri
Povestea femeii care traieste de 16 ani fara bani: A renuntat la cariera pentru a fi om al strazii
Foto: healthfreedoms.org

O femeie din Germania a renuntat la jobul sau bine platit de psihoterapeut pentru a vedea cum este sa traiasca fara bani. Au trecut 16 ani de atunci, iar aceasta nu a regretat niciun moment decizia pe care a luat-o.

Heidemarie Schwermer avea putin peste 50 de ani cand a intors spatele banilor. "Am inceput sa realizez din ce in ce mai putin ca am nevoie de bani. Nu am vrut sa ma intorc la vechea mea viata", a marturisit femeia pentru Business Insider.

Dorinta ei de a gasi un mod diferit de viata are radacini inca din copilarie, cand familia sa, refugiata in Al Doilea Razboi Mondial, a fugit din Prusia in Germania in anii 1940. Atunci, tatal sau a avut o afacere de succes, angajand o doica si un gradinar, insa familia a pierdut totul. Cu a doua afacere, familia Schwermer a patit acelasi lucru.

Povestea incredibila a unui om ce a trait 12 ani fara bani (Video)

Acum, femeia nu are nicio proprietate. Nu are o adresa stabila, ci isi petrece cel mult o saptamana la cate o gazda. Majoritatea persoanelor la care gaseste adapost sunt oameni pe care ii cunoaste la evenimente publice unde tine discursuri, iar altele sunt vechi prieteni de-ai acesteia.

Intr-un documentar despre modul in care se descurca Schwermer, "Viata fara bani", ea apare cautand hrana printre resturile din diverse piete si facand curatenie in magazine pentru a primi ceva de mancare.

De obicei, prietenii femeii ii dau haine, insa aceasta doneza lucrurile pentru care nu mai are spatiu in valiza pe care o cara dupa ea din loc in loc. Lui Schwermer nu ii place sa fie comparata cu oamenii strazii, sustinand ca se vede pe ea insasi intr-o alta lumina.

Un britanic a trait doi ani fara sa cheltuie nici un ban: Vezi sfaturile sale

"Ma gandesc mereu la cum as mai putea sa fac lucruri bune pentru viata mea in aceasta lume. Sunt precum un pelerin al pacii. Merg din casa in casa si imi impartasesc filosofia", a explicat femeia.

Ea are un carnetel in care isi noteaza datele discursurile si detaliile despre locurile unde va locui temporar, insa, in afara de acesta, majoritatea planurilor sunt lasate in voia sortii. Cand se schimba anotimpul, Schwermer renunta la absolut toate hainele pe care le are, asteptand sa primeasca unele noi de la prietenii ei.

Femeia are doi copii adulti si trei nepoti, iar familia ei nu a fost, la inceput, de acord cu decizia pe care a luat-o, insa, cu timpul, au inceput sa accepte noul sau stil de viata. Totusi, ea isi vede rudele doar de cateva ori pe an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#femeie Germania fara bani, #renuntat cariera fara bani, #renuntat bani femeie , #stiri sociale