Romanii din 12 tari s-au implicat in cea de-a opta editie a proiectului ShoeBox

Joi, 11 Decembrie 2014, ora 14:28
1829 citiri
Romanii din 12 tari s-au implicat in cea de-a opta editie a proiectului ShoeBox

ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi, un proiect caritabil initiat in Romania si extins la nivel international - a ajuns anul acesta la cea de-a opta editie, implicand romani din 12 tari in colectarea cadourilor pentru aproximativ 100.000 de copii provenind din familii defavorizate de la noi din tara.

Asa cum ii spune si numele, proiectul presupune ca oricine doreste sa ofere unul sau mai multe cadouri, sa tina cont ca acestea trebuie sa aiba un volum rezonabil, astfel incat sa incapa intr-o cutie de pantofi, pe care ulterior sa o prezinte la unul dintre cele peste 130 de centre de colectare a cadourilor, atat din tara cat si din strainatate.

Anul acesta, proiectul se desfasoara cu ajutorul voluntarilor din 12 tari: Anglia, Australia, Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Franta, Germania, Romania, Slovacia, Suedia si Statele Unite ale Americii, pe teritoriul carora romanii din 77 de orase aduna cadouri, in cele 137 de centre de colectare disponibile.

Lansata in 2007, campania ShoeBox - Cadoul din Cutia de Pantofi a inregistrat o crestere semnificativa, in special in 2012, cand au fost colectate 6.118 cutii in 20 de orase din Romania, dar mai ales in 2013, cand s-a ajuns la un numar de 30.669 de cutii, adunate de la romanii din 8 tari. Pentru acest an, organizatorii estimeaza strangerea a circa 100.000 de cutii, odata cu extinderea proiectului in diaspora.

"In cei 7 ani de cand organizam proiectul, incepand de la nivelul familiei si prietenilor, pana la succesul din 2013, estimam ca peste 50.000 de copii au primit un cadou de Craciun in cadrul proiectului. Speram ca anul acesta sa dublam aceasta cifra, astfel incat si mai multi copii sa se bucure de cadouri in preajma Craciunului", a declarat Valentin Vesa, initiatorul si coordonatorul proiectului ShoeBox - Cadoul din Cutia de Pantofi.

Potrivit acestuia, proiectul are o crestere organica, in 2014 fiind adaugate in campanie 4 tari noi, in care sunt disponibile 30 de centre de colectare, iar acest numar este foarte posibil sa creasca pana la finalul editiei din acest an.

Extinderea in diaspora a fost sustinuta si de infiintarea paginii de Facebook ShoeBox, in 2012, fapt ce le-a oferit oamenilor posibilitatea de a prezenta aceasta campanie prietenilor si rudelor din strainatate. Cu toate acestea, majoritatea donatorilor sunt din Romania, datorita extinderii relativ usoare in teritoriu si a distantelor mai mici, respectiv logisticii mult mai usor de pus la punct.

"In urma cu trei ani nu aveam nicio locatie in afara tarii, pentru ca acum sa avem, pe langa Romania, voluntari si donatori din alte 11 tari, lucru care ne bucura foarte mult. In plus, suntem in continuare in discutii cu romanii din alte tari, care doresc sa se implice in proiect", a adaugat Valentin Vesa.

In momentul de fata, in coordonarea activitatilor din cadrul ShoeBox - Cadoul din Cutia de Pantofi sunt implicati aproximativ 200 de voluntari, care se ocupa de pregatirea locatiilor pentru colectare, distribuirea fluturasilor si afiselor cu informatii despre campanie, colectarea si sortarea cadourilor, pregatirea etichetelor pentru cutii si distribuirea cadourilor catre copiii din mediile defavorizate.

Cei interesati de infiintarea unui centru de colectare ShoeBox in orasul lor, o pot face trimitand un email la contact@shoebox.ro, urmand sa primeasca mai multe detalii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#campanie sociala cadouri Craciun, #shoebox campanie Craciun 2014 , #stiri sociale