Un somer a amenajat o sala de lectura in scara blocului sau din Drobeta Turnu Severin: Am reusit sa facem cativa tineri sa citeasca

Duminica, 16 Iulie 2017, ora 16:05
5224 citiri
Un somer a amenajat o sala de lectura in scara blocului sau din Drobeta Turnu Severin: Am reusit sa facem cativa tineri sa citeasca
Foto: Arhiva Ziare.com

O sala de lectura a fost amenajata intr-o scara de bloc din Drobeta Turnu Severin, un locatar al blocului, care si-a pierdut locul de munca fiind cel care a luat initiativa, in speranta ca ii va convinge si pe tineri sa se indrepte catre citit.

Pe scara blocului din Drobeta Turnu Severin a fost pus un raft pe care sunt asezate mai multe carti, doua fotolii, dar si o masuta, spatiul fiind transformat in sala de lectura, transmite corespondentul Mediafax.

Marius Draghici, unul dintre locatarii blocului, este cel care a avut initiativa. Omul a lucrat la Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare, iar acum este somer. Pasionat de citit, omul s-a gandit ca isi poate convinge si vecinii, in special pe cei mai tineri, sa se indrepte spre lectura.

"Ideea a plecat de la acest cuier, n-am mai avut nevoie de el si l-am adus jos. Punandu-l aici, m-am gandit ca ar fi necesar sa pun ceva pe el. Am foarte multe carti, sunt pasionat de lectura si am zis totusi sa pun o carte. Sunt foarte multi tineri pe scara si m-am gandit ca poate nu au posibilitatea sa-si cumpere o carte si am zis sa pun aici, citesc si sa o aduca inapoi. Foarte mult tineret in ziua de azi nu se mai ocupa cu cititul, folosesc facebook, telefoane, calculatoare", a afirmat Marius Draghici.

Un vecin a adus doua fotolii, pentru ca doritorii sa poata citi chiar in scara blocului.

"Fotoliile si masuta le-a adus un vecin. Participam toti sa ne facem scara frumoasa. Vecinii au fost foarte incantati de aceasta idee. Poate citi oricine, dar sa le aduca inapoi, nu costa absolut nimic. Doar interes fata de lectura sa fie. Vecinii stau aici si citesc, de multe ori isi lasa semne in carte", a mai spus Marius Draghici.

Chiar si locatari de la scari invecinate vin si imprumuta carti, mai spune barbatul, el fiind cel care a adus cele mai multe dintre volumele aflate in mica sala de lectura.

Desi reticenti la inceput, chiar si tinerii au inceput sa citeasca.

"Cand le spun, nu sunt chiar asa incantati, stramba din nas. Dar incet - incet am reusit sa facem cativa tineri sa citeasca. Au luat cartile acasa, au venit, au citit. Le-am pus intrebari, din ce au citit si se vede ca au citit", a mai spus barbatul.

Severinenii au ramas impresionati de ideea barbatului, un agent imobiliar afirmand ca nu mai exista un astfel de spatiu in oras.

"Este prima scara din Drobeta Turnu Severin, si am vazut multe, care are asa ceva, un loc unde poti sa citesti, o scara curata, cu leduri, cu tablouri. Si chiar se mentine curat. De 13 ani eu nu am vazut asa ceva in oras", a spus Catalin Golumbina, agent imobiliar.

Marius Draghici spune ca mai intai a adus, in mica biblioteca, carti usor de citit, pentru a starni interesul vecinilor, dar si ca in curand va aduce carti "mai valoroase".

El a marturisit ca citeste chiar si trei carti pe saptamana si spera sa fie o sursa de inspiratie pentru tinerii care azi sunt atrasi mai mult de gadgeturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sala lectura scara blocului , #stiri sociale
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Bravo acestor romani care, prin actiuni simple, "pun biserica