Voluntar la Ambulanta Bucuresti - Un pusti de 16 ani salveaza vieti

Luni, 25 Mai 2015, ora 19:59
5265 citiri
Voluntar la Ambulanta Bucuresti - Un pusti de 16 ani salveaza vieti
Foto: Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov

Mihai Daniel, de 16 ani, e voluntar la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABI) de aproape un an. Duminica, in drum spre biserica, a vazut un barbat cazut pe strada cu fata in jos, era in stop cardio-respirator. A inceput resuscitarea si l-a salvat, dar nu este prima oara.

Mihai Daniel este elev in clasa a IX-a la Liceul Teoretic "Nichita Stanescu".

In urma cu zece luni, el s-a inscris in proiectul "Exista un erou in fiecare dintre voi", al Societatii de Salvare Bucuresti (SSB). Dupa ce a absolvit cursul, a inceput salvarea de vieti. Isi aminteste ca la primul apel ii tremurau picioarele, acum nu i se mai intampla.

"Ieri dimineata, la ora 8.00, mergeam spre biserica si, in fata mea, multa lume in jurul unui barbat intins cu fata in jos. Am zis sa trec sa vad despre ce este vorba. I-am verificat respiratia, am vazut ca nu are. L-am intors, am inceput manevrele de resuscitare. I-am spus barbatului care sunase la 112 sa sune din nou si sa spuna ca pacientul este in stop cardiorespirator. La trei minute a ajuns si primul echipaj SMURD. Le-am spus ca mai fac eu cateva manevre pana isi aranjeaza ei aparatura.

Au administrat un soc, s-au mai facut manevre, apoi dupa un alt soc si-a revenit. Apoi, la sapte - opt minunte de la sosirea mea, a venit si echipa Unitate Terapie Mobila a SMURD de la Spitalul Floreasca, care s-a ocupat de pacient stabilizandu-l. Apoi l-au trasportat la spital cu puls si tensiune", a povestit liceanul, la o conferinta la SABI.

Managerul SABI, Alis Grasu, a precizat ca barbatul care a facut stop cardiorespirator este bodyguard la Spitalul Floreasca.

"Speram sa fie redat societatii in stare buna, iar la Ziua Salvarii sa ii punem fata in fata pe salvator si pe cel salvat", a mai spus Alis Grasu.

Apoi, Mihai Daniel a mai povestit ca a inceput sa mearga la alerte la trei zile dupa ce a absolvit cursul.

"M-am gandit ca nu o sa moara cineva in fata mea. Cand voi fi mare vreau sa raman aici", a mai spus liceanul.

Apoi, un grup de copii, si ei beneficiari ai cursului, au facut o demonstratie pe manechine, aratand cat de bine au invatat manevre salvatoare de viata.

"Numai in 2014 am avut peste 60 de voluntari in organizarea acestor cursuri de prim ajutor, la care se adauga voluntari de la Telecomunicatii Speciale si de la SABI, Societatea de Salvare Bucuresti, sub coordonarea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti. Aproape 2.000 de voluntari sunt inscrisi in proiectul 'Exista un erou in fiecare dintre voi', un veritabil lant al supravieturii care si-a propus sa adune, intr-un an, 10.000 de oameni instruiti sa ajunga la cazurile grave in cinci minute, pentru a acorda primul ajutor pana la sosirea ambulantei", a spus presedintele SSB, Cristian Grasu.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a fost prezent, luni, la conferinta de la SABI, in care, in plus, a fost lansat site-ul de educatie medicala si prim ajutor pentru copii suntprimulajutorjunior.ro.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#voluntar serviciu ambulanta Bucuresti, #serviciu ambulanta Ilfov , #stiri sociale
Comentarii