Zeci de argeseni nu mai pot iesi din curti, dupa ce le-a fost inaltata prea mult strada

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 20:42
4012 citiri
Zeci de argeseni nu mai pot iesi din curti, dupa ce le-a fost inaltata prea mult strada
Foto: Arhiva

Zeci de locuitori din Curtea de Arges au reclamat, marti, la Primarie ca nu mai pot iesi din curti din cauza unor lucrari de reabilitare a drumului, care a fost inaltat cu circa 40 de centimetri, inainte sa fie turnat asfaltul.

Oamenii au depus o sesizare scrisa la Primaria Curtea de Arges, in care reclama ca drumul a fost suprainaltat si nu mai pot iesi din curti, iar santurile de scurgere au fost acoperite, existand pericolul ca locuintele sa le fie inundate in cazul unor ploi puternice.

"Eu am deja canalizarea facuta si mi-a acoperit-o cu strada suprainaltata, eu cum mai ies acum din curte. Le-am spus celor de la firma, am reclamat si la Primarie, mi-au spus ca nu-i intereseaza, ca asa e proiectul. Cand o ploua rau toata apa va veni de pe dealuri direct in curte si in casa, sa vezi atunci viitura si inundatii", a declarat un localnic.

Localnicii ameninta cu greva foamei

"Cand o pune si bordura o sa fie drumul la nivelul acoperisului casei. Nivelul drumului a fost inaltat cu minim 40 de centimetri si asta fara sa fi fost turnat asfaltul. Lucrarea a fost realizata superficial, in graba si 'dupa ureche', cu materiale de calitate proasta, iar acum suntem in situatia de a nu mai putea deschide portile", a adaugat acesta.

Oamenii mai spun ca daca situatia nu se va rezolva, isi vor vinde casele si vor intra in greva foamei. "Eu imi pun casa in vanzare, ce sa mai stau aici, ca vine viitura. Vom intra in greva foamei, nu suntem prostii Primariei si ai constructorului", a afirmat un alt localnic.

Constructorul se spala pe maini

Valoarea proiectului, realizat din bani europeni, este de 47 de milioane de lei, iar lucrarile trebuie finalizate la 1 septembrie. Reprezentantii constructorului spun ca respecta documentatia si vor continua lucrarea, recunoscand insa ca sunt "probleme".

"Stim ca sunt nelamuriri, dar noi lucram conform proiectului pe care il avem. Nu putem sa ne abatem de la ceea ce este prevazut acolo. Stim ca sunt probleme, dar trebuie sa continuam lucrarea", a spus unul dintre reprezentantii firmei constructoare aflat la fata locului.

Beneficiarul proiectului este Primaria Curtea de Arges, insa reprezentantii institutiei nu au exprimat un punct de vedere pana in prezent.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Curtea Arges strada, #asfaltare Curtea Arges, #argeseni greva foamei , #strazi