Chef Adrian Hadean acuza Ministerul Economiei ca i-a lasat pe producatori fara stand la Paris UPDATE

Marti, 18 Octombrie 2016, ora 16:27
3647 citiri
Chef Adrian Hadean acuza Ministerul Economiei ca i-a lasat pe producatori fara stand la Paris UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

Producatorii romani acuza Ministerul Economiei, care ar fi trebuit sa se ocupe de participarea lor la Targul alimentar de la Paris, ca i-a lasat fara stand.

Desi producatorii au platit ministerului pentru prezenta la targ, cand au ajuns in capitala Frantei au constatat ca nu aveau amenajat niciun stand, arata B1 TV.

Peste 40 de producatori autohtoni au vrut sa-si promoveze alimentele la Targul de la Paris, iar pestru asta au platit Ministerului Economiei cate 1.500 de euro. Institutia ar fi trebuit sa plateasca o firma care sa se ocupe de toata organizarea, insa nu s-a intamplat asa.

"Organizarea acestui targ sau pavilion romanesc ar fi trebuit sa fie in sarcina unei firme. O firma care a participat la o licitatie drept unica firma si care a castiagat. Atata doar ca de la Ministerul Economiei nu a fost nimeni la celalalt capat sa si plateasca pentru ce s-a angajat firma asta ca face.

O firma care a ajuns aici, la Paris, cu marfa in camion, a stat cu ea doua zile in parcare si daca a vazut ca nu plateste nimeni s-a carat. Si atunci, producatorii romani (...) au incercat sa se descurce singuri pentru ca s-au trezit pe betonul gol (...) Asa ca nu avem stand al Romaniei la Paris, avem cateva standuri mici si mizere, imprastiate prin tot targul", a explicat chef Adrian Hadean.

Acum, tot producatorii vor fi cei sanctionati. In plus, ministerul ar fi trebuit sa asigure toate chetuielile - cazare, transport, inchirierea pavilioanelor - insa oamenii au mai venit si cu bani de acasa.

Producatorii acuza ca nu este prima data cand se intampla sa fie lasati de izbeliste de catre autoritatile romane.

"La fel s-a intamplat si la Milano anul trecut! Singurul stand nefunctional de la EXPO Milano a fost cel al Romaniei. Insa probabil ca banii au fost cheltuiti asa cum trebuie! ", a scris un producator pe Facebook.

UPDATE 17:50 - Ministerul Economiei a venit cu precizari privind acuzatiile producatorilor. Intr-un comunicat remis Ziare.com, institutia a mentionat ca a platit chiria spatiului necesar pentru 55 de participanti, in valoare de 1,2 milioane de lei, insa pentru serviciile de amenajare a apelat la o firma.

Totusi, "oferta singurei companii care s-a prezentat a fost declarata neconforma in prima instanta, iar ulterior contestarii rezultatului comisia de solutionare a contestatiilor a admis contestatia si a comunicat atribuirea contractului firmei VISA SA". Compania a renuntat ulterior, motivand ca nu are suficient timp la dispozitie, au aratat oficialii din minister.

In aceste conditii, 41 de firme romanesti au decis sa foloseasca spatiul achitat de Ministerul Economiei si sa participe la targ, potrivit oficialilor institutiei.

Totodata, ministerul a adaugat ca "nu a solicitat nicio suma firmelor pentru deplasarea acestora la Paris".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#producatori romani stand Paris, #Adrian Hadean targ Paris , #targuri