Femei pe Matasari: Concurs de alergat pe tocuri, castigat de un barbat (Galerie foto)

Luni, 25 Iunie 2012, ora 08:16
5420 citiri
Femei pe Matasari: Concurs de alergat pe tocuri, castigat de un barbat (Galerie foto)
Foto: Ziare.com

Cele mai creative femei s-au adunat, in weekend, pe-o singura strada din Bucuresti: Matasari, locul care, in restul anului, este tatonat de practicantele celei mai vechi meserii din lume.

Si, pe langa prezentari de moda, filme, teatru si dezbateri aprinse despre feminism, doamnele si domnisoarele s-au luat la intrecere pe tocuri. Au fost, insa, depasite de-un barbat.

Strada din Sectorul 2 a devenit centru al culturii si artei urbane, in care femeile au ocupat locul central. Au stat pe bordura si-au fost intrebate "cat face?".

De aceasta data, si-au vandut arta, nu trupul, iar vizitatorii s-au delectat cu prezentari de moda, concerte, proiectii pe cladiri, jocuri, cinematograf in aer liber si teatru in strada. Pe langa proiecte precum Lecturi Urbane, BikeWalk, Tribul, Pasi catre viata, au venit la Femei pe Matasari si asociatiile care si-au promovat cauzele sociale.

"Impreuna" a desfasurat o campanie pentru "imputernicirea femeilor rrome pe piata muncii", iar "Paramongols" vrea sa urmeze exemplul de anul trecut, cand a donat o ambulanta in Mongolia, parcurgand tot drumul cu aceasta. Acum, vrea sa duca o masina de pompieri, in care vor calatori trei fete, "10.000 de kilometri, fara epilator".

Duminica, tinerele au fost masurate si controlate la pantofi si au demonstrat ca stapanesc si arta mersului pe tocuri. Printre femeile cochete, imbracate-n fuste vaporoase ori rochii colorate, s-a remarcat insa un barbat.

Sprintul a inclus trei curse - Charleston Chicks (3-5 cm), 60's Retro (5,1-8,5 cm) si Disco Elevators (peste 8,5 cm). Cu greu s-au tinut fotoreporterii de participante, care-au terminat cursa cat ai spune - cum se aude-n restul anului pe Matasari - peste.

La ultima proba, linia de finis a fost trecuta, mai intai, de-o pereche de pantofi rosii, cu toc de 11 centimetri, marimea 39. Iulian, tipul barbos si cret, a marturisit ca sora lui i-a ales incaltarile.

A fost prima lui competitie si a vrut neaparat sa participe la acest eveniment in scop caritabil, in beneficiul sectiei de onco-pediatrie a Spitalului Marie Curie din Bucuresti, a marturisit castigatorul, balansandu-se de pe-un picior pe altul.

Au urmat, in cursa mai putin obisnuita, si alte femei pe tocuri. Inca un barbat, cu chipul ascuns de obiectivele fotografilor intr-o esarfa verde, a incaltat o pereche de platforme si-a reusit sa ocupe locul trei pe podium. Din spate, au venit feministele, care-au scandat "Rusine" si-au fluturat pancarte pe care scria "Cursa pe tocuri egal sexism".

Femei pe Matasari, evenimentul care - spun organizatorii - aduce sub lumina reflectoarelor universul feminin in plina expansiune creativa, s-a aflat la a doua editie.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Femei pe Matasari 2012, #Femei Matasari tocuri alergat, #cros tocuri castigat barbat, #femei Matasari arta urbana , #targuri