Ziare.com

Bonuri de masa mai scumpe - valoarea creste din martie la 9 lei

Luni, 14 Februarie 2011, ora 18:40

   

Bonuri de masa mai scumpe - valoarea creste din martie la 9 lei
De la 1 martie, valoarea unui tichet de masa va creste cu 0,28 de lei, de la 8,72 lei la 9 lei, arata un ordin al Ministerului Muncii.

Majorarea actuala este de 3,21%, insuficienta insa in conditiile in care preturile produselor alimentare au avansat in ultimul an cu peste 6 procente, noteaza Financiarul.

Ultima majorare a valorii unui bon de masa a avut loc in vara lui 2009, cand pretul acestuia a urcat de la 8,48 de lei la 8,72 de lei, mai arata sursa citata.

Guvernul a decis anul trecut impozitatea cu 16% a acestor bonuri de masa.

Impozitul este suportat de catre angajat, dar angajatorul are obligatia de a calcula, retine si plati taxa catre bugetul de stat.

Citeste mai multe despre tichete de masa creste valoare bon
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5275 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De ce nu li se da bani direct pentru indemnizatia de masa si este nevoie de "bonuri de masa" ?

Raspuns: pentru a imbogati firmele liderilor sindicali (in top conduce Bogdan Hossu). Aceste firme castiga din: tiparire, distributie, logistica pana la incheerea ciclului. Comisioane, comisioane, comisioane, ... Daca tot se acorda indemnizatia de masa, sa se procedeze ca la militari, unde exista 5 sau 6 nivele, dar banii sunt dati in mana, nu asa sa "rontaie" din ei ceata de profitori. Cine ajunge lider de sindicat care "rontaie" din veniturile angajatilor ? Scurta istorie de 20 de ani ne indica legaturile lor cu securitatea criminala si cu cele doua partide puternic securizate: PSD si PDL.

 

Discutabil

Exista cateva diferente intre tichete si alocatii de hrana sau prime in bani, cum ar fi interdictia de alcohool sau tutun sau motivarea prezentei la serviciu, descurajarea absenteismului sub toate formele, etc.
In ceea ce priveste pe Dl Hossu va impartasesc "sentimentele".Este inadmisibil ca un lider sindical cu o asemenea reprezentativitate sa fie asociat intr-o societate comerciala particulara, fapt care pe mine ma duce cu gandul la "putin" de trafic de influenta, si sunt convins ca am dreptate, adica companiile ale caror sindicate sunt afiliate la Cartel Alfa si acorda tichete de masa, au ales drept emitent societatea Accor, actual Edenred,unde Cartel Alfa este asociat...

Prosti...dar constanti!

Guvernatii nostrii chiar sunt prosti gramada.Pai dupa ce ca au impozitat toate tichetele, ceea ce este corect pe undeva, acum au ocazia sa "umfle" bugetul cu sumele provenite din impozitare si nu o fac. Inloc sa lase limita maxima a tichetului de masa la 15-20 ron, ei indexeaza valoarea cu "fabuloasa" valoare de 0,28 ron.Incredibil!!!

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor