Iarna isi arata coltii: Localitati fara curent, inundatii si zapada pe sosele

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 14:34
6351 citiri
Iarna isi arata coltii: Localitati fara curent, inundatii si zapada pe sosele
Foto: Arhiva

Iarna isi face simtita prezenta inca de la inceputul lunii decembrie, iar vremea rea face pagube in mai multe zone din tara.

Sute de localitati din sudul tarii sunt fara curent electric de duminica noaptea, din cauza vantului care a suflat si cu 120 de kilometri la ora.

Mii de oameni din Constanta, Tulcea, Calarasi si Ialomita au fost lasati fara energie electrica de vijelia ce a rupt copaci, liniile de inalta tensiune, iar mai multe acoperisuri au cazut peste masini.

Drumuri blocate in Constanta si Braila de copaci daramati de vant

Jumatate din orasul Constanta a ramas fara apa potabila, iar mai multe localitati din judet nu au curent electric, iar porturile au fost inchise din cauza vremii.

Primarul orasului Medgidia a declarat, la Digi24, ca 123 de acoperisuri au fost smulse in localitate, in cazul a 27 fiind vorba de stricaciuni grave. Unele acoperisuri au ajuns pe alte cladiri.

De asemenea, in Galati, mai multe masini de transport in comun au ramas blocate pe traseu, dupa ce vantul a rupt cablurile electrice.

In plus, ploile cazute duminica noaptea au dus la inundarea mai multor locuinte si subsoluri de pe teritoriul judetului Ialomita. Pompierii au fost solicitati sa intervina in Slobozia si Urziceni.

Situatie critica in sistemul energetic national

Tot furtuna a dus la inchiderea reactorului Unitatii 1 al centralei atomice de la Cernavoda.

"In noaptea de 03.12.2012, urmare a furtunii de mare intensitate din Dobrogea, zona Cernavoda, din cauza unor perturbatii in liniile de transport energie electrica conectate cu statia de 400 Kv Cernavoda, un transformator de alimentare servicii proprii ale Unitatii 1 a declansat determinand deconectarea in mod automat a Unitatii 1 de la Sistemul Energetic National", a comunicat Nucleareelctrica.

Reactor nuclear de la Cernavoda oprit din cauza furtunii

Sistemul energetic national a fost afectat cu atat mai mult cu cat in aceasta perioada se afla in mentenanta si o unitate a companiei Petrom, o centrala electrica pe gaz care are o putere medie instalata de 860 MW.

De asemenea, mai multe centrale eoliene care produceau energie pentru sistemul energetic national au fost afectate de vantul puternic. Din cei 800 de MW pe care ii produceau, ar fi afectata o productie de 400 MW.

Circulatie in conditii de iarna

Mai multe sosele din nord-estul tarii sunt acoperite, luni, de un strat de zapada ce masoara cativa centimetri si care creeaza deja probleme in circulatia autovehiculelor.

Traficul rutier se desfasoara cu greutate pe mai multe drumuri din judetul Suceava, dar si in pasurile Tihuta si Mestecanis.

Iarna in judetul Suceava, circulatie dificila in Pasul Tihuta

Intre timp, aceleasi probleme se inregistreaza si pe drumurile nationale care traverseaza zonele inalte din judetul Harghita, carosabilul fiind acoperit cu un strat de pana la trei centimetri de zapada framantata.

In Harghita a inceput sa ninga in noaptea de duminica spre luni, in jurul orei 02:00, iar pe sosele s-a depus zapada, care s-a mentinut in special in zonele inalte ale judetului, unde stratul de zapada atinge trei centrimetri pe drumurile nationale.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#vremea inundatii iarna drumuri, #zapada iarna vremea furtuna, #curent electric oprit furtuna , #vremea